İstanbul 10. İdare Mahkemesi, Büyükşehir Belediyesi Tarihi Çevre Koruma Müdürlüğü’nde görevli çalışanların ofisteki kamera sisteminin özel hayatın gizliliğini ihlal ettiği gerekçesiyle açtığı davada çalışanlar lehine karar verdi ve kameraları söktürdü. 2009’da açılan davada belediye kameraların güvenlik amaçlı olduğunu savunmuştu. 31 Mart 2011’de sonuçlanan davada mahkeme, bazı kameraların ‘doğrudan görevli memur ve masalarını izlemeye olanak sağlayacak nitelikte yerleştirildiğini, bunun da çalışan insanların sürekli gözaltında oldukları duygusunu yaşatacağı’ gerekçesiyle üç çalışma salonundaki kameraları söktürdü. 
 
KESK’e bağlı Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Emekçileri Sendikası (Tüm-Bel-Sen), Tarihi Çevre Koruma Müdürlüğü’ndeki koridor ve odalara yerleştirilen kameraların kaldırılması için 2009’da başvurdu. İBB, 28 Temmuz 2009’da verdiği yanıtta, kameraların, güvenlik amacıyla konulduğu ve bölgede kapkaç olayları yaşandığı’ gerekçesini göstererek, başvuruyu reddetti. 
 
Tüm-Bel-Sen de ret kararı üzerinde işlemin iptali için İstanbul 10. İdare Mahkemesi’ne gitti. Mahkeme, davayı 31 Mart 2011’de karara bağladı. Kararda, İBB’nin gerekçesinin doğruyu yansıtmadığı belirtilerek, “Kuruma yerleştirilen kameraların çevre güvenliğine ve binaya yönelik tehlikelerin tespitine yönelik olmaktan çok daha ziyade bazı kameraların doğrudan görevli memur ve masalarını izlemeye olanak sağlayacak nitelikte yerleştirildiği, diğer kameralarınsa bina koridor ve çevresini görüntülemeye yönelik olduğu görülmüştür” denildi. 
 
Mahkeme, özel hayatın ihlal edildiği iddiasını kabul ederek, şunları kaydetti: “Özel hayat sadece kişinin özel konutu içinde veya dar çerçevede yaşanan hayattan ibaret olmayıp, hiç beklenmeyen zaman ve mekanda da ortaya çıkan ve süreklilik arz eden bir süreçtir. Yine çalışma hayatı içerisinde özel hayat kapsamında değerlendirilebilecek süreçler oluşabilmektedir.” Mahkeme doğrudan çalışan memurun kendisinin, diğer memurlarla ya da iş haberleşmesinin gözlemlenebilecek şekilde kurulan kamera takip sisteminin özel hayatın gizliliğini ihlal ettiği, buralarda çalışan insanların sürekli gözaltında oldukları duygusunu yaşatma sonucunu doğuracak şekilde kullanıldığı ve kurulan kamera sisteminin güvenlik amacını aştığı’ sonucuna vardı. İşyerindeki 3 kamera söküldü.