Emre, Kaptan'a sadece 1 tane pas verdi. Sambacıya 70 dakika boyunca atılan pas sayısı 18. Aynı durumu Beşiktaş derbisinde de yaşayan Kral, 16 pas alabilmişti. Tablo acı: Alex'i tutan 2 rakip Fener'in 4 puanını aldı

G.SARAY derbisinin ardından da fatura takımı kurtaramadığı için Alex'e çıktı. Spor yazarları, sorumluluk almamakla suçladıkları Brezilyalı futbolcunun performansını eleştirdi. Alex ise kameraların karşısına geçip, 'Vurun ama dinleyin' anlamına gelen, 'Performansımı ben de beğenmedim ama pas alamıyorum ki' diye isyanını dile getirdi. Bu sözler, Alex'in Teknik Direktör Aykut Kocaman'ın oyun sistemine bir eleştiri olarak algılandı. Peki kim haklı?
RAKAMLARA göre Alex'in suçu yok. Brezilyalı futbolcunun Fenerbahçe'nin kazanamadığı derbilerde aldığı pas sayısı ile Sarı-Lacivertli takımın Anadolu takımlarını yendiği maçlarda aldığı pas sayısı arasında yüzde 50'ye yakın fark var. Örneğin G.Saray derbisinde 18, Beşiktaş derbisinde 16 pas alan Alex'in, F.Bahçe'nin 3-0 galip geldiği G.Birliği karşılaşmasında aldığı pas sayısı ise tam 34... 4-0'lık Antalya maçında arkadaşları Alex'e tam 68 pas vermiş. Orta saha ile hücum arasındaki bağı kurması gereken futbolcu olan Emre'nin derbide Alex'e verdiği pas sayısı ise sadece 1. Alex'i Gökhan Gönül (3) ve Niang (4) dışında besleyen başka futbolcu da yok.

Deplasmanda yine yedek mi?
Derbİde Alex'li F.Bahçe hücumda çok zayıf kaldı. Teknik Direktör Aykut Kocaman'ın Bursa maçına kaptanın yerine Semih'le başlaması gündemde. Cezalı Lugano'nun yerine ilk aday Bilica ama Bekir ya da İlhan'ın da şansı var. Dia'nın yerine Kazım 11'de oynamazsa Mehmet Topuz kanada çekilip Cristian'ın orta sahada görev yapması da gündemde.

Eski Alex değildi
Tabİİ Aykut Hoca'nın bu yeni altılı hücumcu anlayışının ofansta sıkıntı yaşaması beklendik bir durum değildi. O eksiklikte de galiba üç faktör rol oynadı sahada: Birincisi Alex'in daha önceki 13 derbideki performanslarından çok uzak oluşu. Ve Kocaman'ın Konya maçının yıldızı 'içine Alex kaçmış Semih de Souza'yı kenarda çok uzun bekletmesi...
UĞUR MELEKE

Sorumluluktan daha da uzaklaştı
Hagİ'nin düzen üstündeki 'mecburi' değişiklikleri ile Fenerbahçe'nin kontrollü pas yapması engelleniyordu. Alex sorumluluktan uzaklaşıp, Emre'nin omuzladığı orta saha gücüyle, bu baskıdan kurtulmak için uğraştılar.
GÜRCAN BİLGİÇ


Alex sahada olunca
Kadro olarak kağıt üzerinde Fenerbahçe'nin üstün gözüktüğü karşılaşmada, 'Galatasaray, Fenerbahçe'den daha çok pozisyona girdi' desek yanlış olmaz. Ancak bu noktada Kocaman'ın Alex tercihi de çok önemliydi. Çünkü Alex'in tek artısı yoktu, takımını 10 kişi bıraktı.
SERGEN YALÇIN

DERBİDE ALEX'E KİM KAÇ PAS VERDİ?
Volkan 1
Caner 1
Yobo 1
Lugano 1
Gökhan 3
Stoch 1
Topuz 4
Emre 1
Kazım 0
Semih 0
Niang 4
Dia 1

BURAK GÜMÜŞOVA