De Telegraaf: “Hiddink çok hızlı çakıldı.”, Standaard: “Türkiye"nin gücü Almanlar"a yetmedi.”, Marca: “Halil fırsatı kaçırınca yenilgi kaçınılmaz oldu.”, L"equipe: “Sahte Kardeş Özil skoru belirledi.” ALMANYA maçını kaybeden millilerimiz sadece iki ülke gazetelerinin değil, tüm Avrupa basının gündemine girdi. Avrupa"da önde gelen bütün gazeteler karşılaşma için "Eleme maçlarının en önemli mücadelesi" ifadelerini kullandılar:

HOLLANDA-De Telegraaf: “Hiddink hızlı çakıldı. Berlin"de acı bir gece yaşayan Türkler"in yeni antrenörü Almanlar tarafından basit şekilde geçildi.

“ İSVİÇRE-S.Zeitung: “Almanlar tam gaz devam ediyor. Bütün maç boyunca Türkler tarafından ıslıklanan Özil mükemmel bir oyun ortaya koydu ve köklerini attığı golle tamamen kopardı.”

BELÇİKA-De Standaard: “Almanlar, Türkler"e güçlü geldi. Özil Almanlar"ı zirvede yanlız bıraktı. Türkiye ve Avusturya ile 2."lik için yarışırız.”

AVUSTURYA-Kurier: “Almanlar Berlin deplasmanında kazandı. Hiddink 3 Bundesliga oyuncusuyla çıkmasına rağmen Almanlar 3 farkla 3 puanı rahat aldı. Belki son golde şanslılardı ama yine de hak ederek grubun tek hakimiler.”

"HALİL KAÇIRMASA" İSPANYA-Marca: “Özil için kolay değildi. Türk asıllı oyuncu her topu aldığında ıslıklandı. Maçın ilk başlarında zorlanan Almanlar mücadele ilerledikçe kontrolü ellerine aldılar. Halil çok kritik bir fırsatı kaçırarak maçın kaderini belirledi. Almanların son golü ise çok da kötü oynamayan Türkler için şanssızlıktı.”

İTALYA-La Stampa: “Özil Türkler"i dondurdu. Almanlar bıraktıkları yerden devam ediyor. Türk taraftarların akın ettiği maç Türk asıllı Özil"i etkilemedi. Hiddink"in Türkleri maç içinde hiçbir ara kazanabilecek gibi gözükmediler.”

FRANSA-L"equipe: “Almanya sahasını işaretledi. Deplasmanda gibi oynayan Almanlar maçı domine ederken Türklerin "sahte kardeşi" Özil de skora katkıda bulundu.” Mesut "SAKATA" geldi A Milli Takımımız karşısında sergilediği başarılı performansı bir de golle süsleyen Mesut Özil"e nazar değdi. Alman Milli Takımı"nı tercih ettiği için eleştirilen Türk kökenli oyuncu Ay-yıldızlılarımızla oynanan maçta ayak bileğinden sakatlanırken durumu netlik kazanmadı.

LÖW"ÜN, Özil"i Kazakistan maçı kadrosuna dahil edeceği öğrenilirken, forma verip vermeyeceği ise henüz açıklanmadı.