İsveç hükümeti Twitter açılımıyla bir ilke imza attı. İsveç tanıtım ajansının girişimiyle başlatılan kampanya kapsamında ülkenin Twitter hesabı her hafta farklı bir vatandaşa emanet ediliyor.

Seçilen kişiler bir hafta boyunca, @Sweden adresli Twitter hesabından dilediği konuda devlet adına yorum yapıp, görüntü veya fotoğraf yayınlayabiliyor. Proje, ülkenin demokratik yapısını güçlendirmek ve İsveç’in tanıtımını yaparak daha fazla turist çekmek amacıyla uygulamaya konuldu. Seçilen kişiler evlerinin, işyerlerinin veya okudukları okulun fotoğraflarını yayınlamayı tercih ediyor.

BİR HAFTALIĞINA 'DEVLETİN SÖZCÜSÜ'
Bir hafta boyunca ‘devlet sözcüsü’ konumunda olan kişi Twitter hesabından ülkenin sanal dışişleri bakanı gibi hareket edip dünyadaki gelişmelere ilişkin yorumlarda da bulunuyor. Bir hafta boyunca devletin sanal sözcüsü olan Twitter kullanıcısı büyük bir şöhrete de kavuşmuş bulunuyor.

BAKANLARI ELEŞTİRİYORLAR
Hesabı kullananların bakanları da son derece sert bir dille eleştirdikleri oluyor. Kampanya kapsamında bugüne kadar her sınıftan insana ülkenin Twitter hesabını kullanma hakkı verilmiş. Bunların arasında göçmen Müslüman bir avukat da 60 yaşındaki bir adam da bulunuyor.

İrlanda da kısa süre önce İsveç’i örnek aldı ve Twitter hesabını vatandaşlarına açtı.