Geçmişte 1. lig görmüş ve Türk futboluna ilk Afrika kökenli futbolcu getirmiş Aydınspor bu sezon gurubunda en fazla maç kazanan takım olmasına rağmen 8 takımlı klasman gurubunda 5. sırada bulunuyor.
Sezona Kemal Özdemir yönetiminde Murat Gökhan Zora Teknik Direktörlüğünde başlayan Aydınspor ilerleyen zamanda yönetimini de teknik heyetini de değiştirdi. Kendi evinde Göztepe yenilgisiyle play ofu kaçıran Aydınspor sahasında başarılı sonuçlar almasına rağmen deplasman maçlarından çoğu maçtan boynu bükük ayrıldı. Kulübün yönetimini Naci Yeşilyurt devraldıktan bir süre sonra 15 futbolcu kendilerine iyi davranılmadığı gerekçesiyle boykota başladı. Çoğu zaman Türkiye gündemine yaşanan olumsuzluklarla giren Aydınspor"da Naci Yeşilyurt döneminde teknik heyette değişerek Murat Gökhan Zora"nın yerine Kasım Gündüz getirildi.
Boykotçu futbolcuların yönetimdeki bazı kişileri istememesi üzerine genel kurul kararı olan yönetim yapılan genel kurulda oy birliği ile güven tazeledi. Yapılan genel kurulun ardından boykotçu futbolculardan bazıları "dönün" çağrısına olumlu yaklaşarak tekrar Aydınspor"a dönerken bazıları kulübe geri gelmedi. Yönetimde ve futbolcular arasında yaşanan tüm olumsuzluklar devam ederken, Aydınspor alt yapıdan gelen futbolcularla maçlarına oynamaya devam etti.
25 HAFTADA 3 DEPLASMAN GALİBİYETİ ALINDI
Aydınspor yönetiminde yaşanan sıkıntıların yanı sıra takımda da ciddi sıkıntılar vardı. 25 haftalık sezon geride kalırken, takım 3 deplasman, 8 defa da kendi sahasında galibiyet görerek gurup lideri Menemen Belediyesporla gurupta en fazla galibiyet yaşayan takımlar konumundaydı. Tüm bunlara rağmen lige -3 puanla başlayan Aydınspor 8 takımlı klasman gurubunda 5. sırada bulunuyor. Deplasmanda 4. haftada Bandırmaspor"u, 12 Hafta"da Mustafa Kemalpaşaspor"u ve 16 haftada Torbalıspor"u 1-0 sokarlarla yenerek bu sezon 3 deplasman galibiyeti elde etti. Toplam 12 deplasman maçından 9 puan toplayan Aydınspor deplasman maçlarında kalesinde 17 gol görürken, rakip filelere 6 kez havalandırabildi.
KENDİ SAHASINDA BİLEĞİ BÜKÜLMÜYOR
Aydınspor kendi sahasında rakiplerine karşı adeta kalesini gole kapatırken, kendi sahasında oynamış olduğu 13 maçtan 8 galibiyet 2 beraberlik 3 te yenilgi aldı. Kendi sahasında rakip filelere 23 kez havalandıran Aydınspor, kalesinde de 12 gol gördü. 3 lig 2. klasman gurubunda 10 galibiyetle Menemen Beleidyespor"un ardından kendi sahasında 8 galibiyeti bulunan Aydısnpor"u 7"şer galibiyetle Balıkesirspor ve Torbalıspor takip ediyor.
Aydınspor bu sezon en farklı skorlarla galibiyeti 3. hafta da Mustafa Kemalpaşa karşısında 5-2 ve 7. Hafta da Torbalıspor"u 4-0 yenerek elde ederken en farklı yenilgileri ise 2. hafta da deplasmanda Isparta"ya 3-0 ve 5. hafta da kendi sahasında Nazilli"yi yine aynı skorlarla yenilerek aldı.
Aydınspor önümüzdeki haftalarda 3 maç kendi sahasında 4 maçta deplasmanda oynayacak.
AYDINSPOR"UN KALAN MAÇLARI
Ispartaspor-Aydınspor
Aydınspor-Balıkesirspor
Nazilli Belediyespor-Aydınspor
Aydınspor-Bandırmaspor
Mustafa Kemalpaşaspor-Aydınspor
Aydınspor-Torbalıspor
Yeni Menemen Belediye-Aydınspor