İstiklal Marşı şairi Mehmet Akif Ersoy, vefatının 75. yılında yarın saat 20.00'de Halkalı Kültür ve Sanat Merkezi'nde düzenlenecek etkinlikle anılacak.

Emin Olcay'ın şiir dinletisi yapacağı etkinlikte, Mehmet Güntekin tarafından kurulan Grup Safahat, Ersoy'un bestelenmiş şiirlerinin yanı sıra 5 farklı bestesiyle İstiklal Marşını seslendirecek.

Barok ve erken klasik dönem eserlerindeki yorumlarıyla kısa sürede dikkatleri üzerine çeken Capella Gabetta, yarın İş Sanat Kültür Merkezi'nde konser verecek.

DJ Hakan Küfündür ve Uğur Şener, yarın Olimpia Event Hall'de Sezen Aksu ve Ajda Pekkan'ın şarkılarından oluşan özel bir geceye imza atacak.

Son yıllarda yer aldığı projelerle adından çokça söz ettiren tiyatro, sinema oyuncusu, besteci ve söz yazarı Fırat Tanış, yarın Bistro Hayal Kahvesi'nde hayranlarıyla buluşacak.

Farklı mekanlarda verdiği konserlerle dikkati çeken piyanist Tuluyhan Uğurlu, 25 Aralık'ta Kapalıçarşı'nın 550. yıl etkinlikleri finalinde dünden bugüne ve yarına Kapalıçarşı'yı ve İstanbul'u anlatacak.

Kapalıçarşı Esnafları Derneğinin katkılarıyla çarşının en büyük caddesi olan Kalpakçılar Caddesi'nde gerçekleşecek olan konserde Uğurlu, İstanbul'da asırlarca kardeşçe yaşayan 3 dinin mensuplarının ilahilerine piyanosu ile eşlik edecek. Böylece Kapalıçarşı'da yüzlerce yıl birlikte ticaret yapan Hristiyan, Musevi ve Müslüman esnaf, en anlamlı biçimde anılmış olacak. Konserin bir başka bölümünde ise Uğurlu, sahneyi Mehter Takımı ile paylaşacak.

Fatih Sultan Mehmet tarafından yaptırılan Kapalıçarşı'da Osmanlı Askeri Bandosu (mehteran) bu kez piyano ile buluşacak ve dün-bugün, Doğu ve Batı arasında köprüler kurulacak. Konserde, Hristiyan ilahisini tenor Adruşan Kirkor Halaçyan, Musevi ilahisini Yako Taragano topluluğu seslendirecek. Hafız Aziz Mahmut Hardal ise muhteşem sesi ile Kapalıçarşı kubbeleri arasında ayrı bir anlam kazanan Sala ile konseri daha da anlamlı kılacak.

Mevlana Kültür ve Sanat Vakfının düzenlediği ''Sema töreni'', 25 Aralık'ta Galata Mevlevihanesi Müzesi'nde gerçekleştirilecek.

Kardeş Türküler, Gevende ve Grup Yorum, 25 Aralık'ta Bostancı Gösteri Merkezi'nde Van depremzedeleri için bir araya gelerek konser verecek. Konserden elde edilen gelirle depremzedeler için konteyner alınacak.

-Sahne sanatları-

Agatha Christie'nin yazdığı Burak Karaman ve Elif Erdal'ın yönettiği ''Fare Kapanı'' isimli oyun, yarın Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezi'nde seyirci karşısına çıkacak.

Bedia Ener Öztep, Ruhi Sarı, Can Şıkyıldız, Merve Anlağan, Deniz Şen, Özgür Özdural, Gazanfer Ündüz ve Sibel Akdeniz'in rol aldığı oyun, Londra'da 60 yıldır sahnelenmesiyle Guinness rekorlar kitabına giren ve gerilim kraliçesi Agatha Christie klasiği olan oyun, sürpriz sonuyla herkesi şaşırtıyor.

Oyunda, bir kar fırtınası sırasında İngiltere'de dağ otelinde mahsur kalan 7 kişinin aralarındaki katili bulmak için verdikleri mücadele ve yaşadıkları anlatılıyor.

Tiyatro Greyfurt tarafından sahnelenen ''Menan Cinleri'', 24 Aralık'ta Bağlarbaşı Kültür Merkezi'nde izleyiciyle buluşacak. Mahmud Tahsin'in, Hekimoğlu İsmail'in aynı adlı eserinden uyarlayıp yönettiği oyunda, Mert Abidin Yerli, Ali Erkut Taş, Sinan Koşan, İlhan İnan, Berna Gülen, Burak Buttanrı, Tuba Kara ve Mertcan Kaplan rol alıyor.

Miguel de Cervantes tarafından yazılan ve İspanyol edebiyatının en ünlü romanlarından biri olan ''Don Kişot'', 24 Aralık'ta Tiyatro Kedi Şişli Black Out Sahnesi'nde perdelerini açacak.

İpek Kadılar Altıner tarafından oyunlaştırılan ve başrolü Haldun Dormen'in üstlendiği ''Don Kişot''u Hakan Altıner sahneye koydu. 1600'lü yıllarda geçen oyunun dekor tasarımı Barış Dinçel, kostüm tasarımı ise Türkan Kafadar imzasını taşıyor.