Bölücü terör örgütü PKK'nın büyük kentlerde "ses getirecek" eylem hazırlığında olduğu ifade edilen gizli yazıda, özellikle halkın yoğun olarak bulunduğu kent merkezlerinde şüpheli araç ve kişiler üzerinde aramaların yoğunlaştırılması istendi.
 
Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele ve Harekat Daire Başkanlığı ve istihbarat birimlerince ay başında yapılan bilgilendirmede, "Terör örgütüne yönelik, sınırda ve sınır ötesinde yapılan operasyonlar" nedeniyle tedbir alınması istendi. 81 il emniyet müdürlüğüne gönderilen gizli uyarı yazısında, terör örgütünün büyük kayıplar verdiği, bu nedenle "intikam" için özellikle büyük kentlerde bombalı saldırıya hazırlandığı yönünde istihbaratlar bulunduğuna dikkat çekildi.
 
Bölücü terör örgütünün daha önce de kent merkezlerinde bombalı araç ve intihar saldırıları gerçekleştirdiğinin de hatırlatıldığı yazıda, şüpheli her araç ve kişilerin bu yönde incelenmesi istendi. Halkın yoğun olarak bulunduğu bölgelerde, alışveriş merkezlerinde, kamu ve güvenlik birimlerinin binalarında giriş çıkışlarında aramalara ağırlık verilmesi istenen yazıda, elde edilen tüm istihbaratlarında "ilgili amirlerle ivedi olarak paylaşılması" istendi.