Kuzey Kore'nin genç lideri Kim Jong Un'un "yoldaş Ri Sol-Ju" ile gizemli evliliği, tüm dünyanın ilgisini çekti. Bu arada Güney Kore istihbaratı, çiftin aslında 2009'da evlendiğini ve bir de çocukları olduğunu iddia etti.

Güney Kore haber ajansı Yonhap, istihbarat servisine dayandırarak geçtiği haberde 24 yaşındaki Ri'nin Çin'de müzik eğitimi almış bir şarkıcı olduğunu belirtti.
Geleneksel üniformaları dışında sadece siyah ya da gri takım elbiseler giyen Kuzey Kore kadınlarından farklı olarak canlı renklerde kıyafetler, ucu açık ayakkabılar giyen, mücevher takan Ri, güzelliği ve moda anlayışı ile de ilgi topladı.

Ri'nin 2005 yılında Güney Kore'nin Incheon kentinde yapılan Asya Atletizm Şampiyonası'na amigo olarak katıldığı da belirlendi.

Güney Kore İstihbarat Ajansı, çiftin 2009 yılından bu yana evli olduklarını ve bir de çocukları olduğunu belirtti.

Kuzey Kore devlet televizyonu ise, 25 Temmuz'da evli oldukları açıklanan genç çifti kol kola yürürken gösteren yeni bir video yayımladı.

Seul, videonun Kim'i "istikrarlı ve babacan" bir lider olarak göstermeyi amaçladığını ileri sürdü.

Çift, cuma günü de, 27 Temmuz 1953'de imzalanarak 3 yıllık Kore savaşını bitiren anlaşmanın yıldönümü için Kuzey Kore Polis Gücü Müzik Grubu tarafından düzenlenen gösteriye katıldı.

Babası Kim Jong İl'in 17 Aralık 2011'de kalp krizi sonucu yaşamını yitirmesinin ardından iktidara gelen Kim Jong Un, iktidar partisinin genel sekreteri, Kore ordusunun başkomutanı ve mareşal ünvanlarını taşıyor.

Dört ya da beş eşi olduğu bilinen Kim Jong İl, eşleriyle hiç bir zaman toplum önüne çıkmamıştı. Kim, babasının dördüncü eşi ünlü dansçı Young Hee'den dünyaya gelmişti.