Türkiye"yi ayağa kaldıran son operasyonun hedefindeki 25 isimden 3"ü gözaltına alınamadı. Bu isimler Jandarma İstihbatçısı Tuğgeneral Levent Ersöz, Yönetmen Halit Yavuz Işıklar ve AK Parti"nin eski milletvekili Turan Çömez…
Çömez"in dil eğitimi için İngiltere"ye gittiği öğrenilirken diğer isimlerin akıbetleri ise merak ediliyor.
LEVENT ERSÖZ KİMDİR?

Levent Ersöz ismi G.Doğu"da terörle mücadelede görev yapan Albay Erdal Sarızeybek"in anılarında yer verdiği ilginç "telekulak" ididasında geçiyor. Ersöz, Ergenekon operasyonunun en kilit olayları arasında yer alıyor. Eylül 2003"e kadar Jandarma"nın en parlak isimlerinden biri olan Tümgeneral Osman Pamuoğlu ile çalışan Albay Sarızeybek “Ya Gazi Paşa Duyarsa” adlı kitabının 38-39"uncu sayfalarında ilginç telekulak skandalını ayrıntılarıyla açıklıyor. Halen aranan Jandarma Genel komutanlığı İstihbarat Daire Başkanı Levent Ersöz"ün yönettiği ve Nokta dergisinde yayınlanan, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Özden Örnek"e ait olduğu öne sürülen günlüklerdeki “darbe hazırlıkları”yla örtüştüğü izlenimi veren olay şöyle:
Orgeneral Şener Eruygur"un Jandarma Genel Komutanı olduğu 2003 yılı eylül ayı... Jandarma Genel Komutanlığı istihbaratından bir yetkili Urfa Jandarma Alayı"nı arar. İstihbarat yüzbaşısına 9 telefon numarası verir. “3 aylık ayrıntılı görüşme dökümlerini temin edip iletin” der. Yüzbaşı, durumu Şanlıurfa Jandarma Alay Komutanı Albay Erdal Sarızeybek"e iletir.
Albay Sarızeybek numaraların Urfa"yla ilgisi olmadığını anlayınca Komutanlık"taki yüzbaşıya sorar: “Neden buradan istiyorsunuz?” Yüzbaşı cevaplar: “Merkezden istihbarat yapıyoruz, ama mahkeme kararı çıkarmak zor, yığılmalar oluyor. İşimiz gecikiyor. Bu nedenle her alaya dağıtım yaptık numaraları. Onlardan istiyoruz.” Albay Sarızeybek, bundan sonra yazılı emirle bu tür istekte bulunulmasını ister.
O Çiller miydi?
Bu bilgiyi Jandarma İstihbarat Başkanı Tuğgeneral Levent Ersöz"ün istediğini öğrenir. Sarızeybek numaraların terörle ilişkili olmadığını anlayınca kafası karışır. Kuşkusunu yenmek için numaralardan birini çevirir. Karşısına tanıdık bir kadının sesi çıkar. Kimilerine göre bir komutanın eşi, kimilerine göre ise dönemin Başbakan"ın kendisidir bu.. Sarızeybek kitabında gerisini şöyle anlatıyor: “Bizim savcılık kanalıyla istediğimiz telefonların dökümlerinin kaydı bizde yoktu. Yüzbaşımı Telekom"la görüşmesi için İstanbul"a gönderdim. Öğrendik ki Levent Ersöz paşanın ekibinden bir uzman çavuş dökümleri almıştı. Ben anlayamadım bunca gizlilik niye idi? Üzerinde durmadım, istihbarat her zaman gizliliğe sahipti...”
Sarızeybek şunları öğrenir: Bu 9 telefondan 3"ü kozmik gizliliğe sahipti. Yani üst düzey devlet görevlilerine aitti. Ankara"da "darbe teşebbüsleri"nin konuşulduğu tarihte Jandarma böyle bir telefon takibi yapıyordu. Şimdi bu olayda adı geçen tuğgeneral Levent Ersöz aranıyor. Teknik takibin başındaki isim Albay Atilla Uğur gözaltında.
TURHAN ÇÖMEZ

Mesleği doktorluk olan Çömez, geçen yasama döneminde AK Parti Milletvekili olarak yer aldı. Başbakan Erdoğan ile Büyükşehir Belediye Başkanlığı"na dayanan tanışıklığı var. Çömez, AK Parti içinde yaptığı çıkışlarla dikkat çekti. Sık sık Maliye Bakanı Kemal Unakıtan"ın icraatlarını eleştiren Çömez, bu eleştirilerini partisini ve Başbakan Erdoğan"a kadar götürdü. Disiplinsiz hareketleri nedeniyle AK Parti"den ihraç edilen Çömez"in gazeteci Güler Kömürcü ile birlikte verdiği pozlar kamuoyunda çok tartışılmıştı. Bu pozlarda koluna dövme yaptırmış halde görülen Çömez"in Kömürcü ile samimiyeti de gözlerden kaçmamıştı.

HALİT YAVUZ IŞIKLAR

Yönetmen olan Işıklar, "Mağrur Kadın" ve "Çiçek" filmiyle adını duyurdu…
(Bugün)