Erdoğan"ın özel istihbaratı var
TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu bünyesinde kurulan, kamuoyunda “Telekulak Komisyonu” olarak bilinen “İletişimin Tespiti, Dinlenmesi, Kayda Alınması ve Haberleşme Özgürlüğünün İhlali İddialarının Araştırılması Alt Komisyonu”nun CHP"li üyesi Ahmet Ersin, Başbakan Erdoğan"ın 2005 yılında MİT ve Emniyet"in dışında özel bir istihbarat örgütü kurarak, muhalefeti sindirmeye çalıştığını öne sürdü. Ersin, ithal edilen 11 yüksek teknoloji ürünü telefon dinleme araçlarının bu örgüt tarafından kullanıldığını tahmin ettiğini söyledi.

Ersin, 11 adet güçlü sinyal alma kapasitesine sahip mobil dinleme aracı ithal edildiğini, ancak bunun kimin tarafından ithal edildiği sorularına yanıt verilmediğini vurgulayarak şu iddiaları öne sürdü: “Başbakan Erdoğan, sivil çevrelerden oluşturduğu bir özel istihbarat örgütü kurdu. Örgüt Tayyip Bey"e bağlı çalışıyor ve muhalefet yapan kişileri mobil dinleme cihazları ile dinleyip ya internet ortamında ya da basın aracılığı ile arada bir kamuoyuna yansıtıyor. Birçok kişiyi dinlendiği korkusu yaratıp, pasifize ediyorlar.”

Komisyonun dinlemeye ilişkin raporunu da eleştiren Ersin, “Rapor suya sabuna dokunmadan, yasadışı dinlemeyi yok sayıyor. Hatta "magazinsel bir konu" diye geçiştiriyor” diye tepki gösterdi.