A Milli Teknik Direktörü Guus Hiddink, maç öncesi yaptığı toplantıda çok ilginç cümleler kullandı: “Oyuncuların yapacaklarını doğru yapmaları gerekiyor. Çoğu kez kafamız başka şeylere gidiyor, kaybediyoruz. Futbolcuların maçlardaki arzusuna baktığımız zaman haddinden fazla arzulular. Öyle ki, esas görevlerini yapmalarını unutturacak kadar..

BENİM paramdan bahsediliyor.. Mehmet Topal geçen hafta Valencia’da sakattı ve oynamadı ama sanırım ücretini almıştır. ’Sakat olduğun dönemde oynamıyorsun, paranı almıyorsun mu?’ diyecektik.

BEN istifa opsiyonunu hiç düşünmedim. Çünkü bu takımın Azeybancan’a karşı takılacağını hiç tahmin etmiyorum. Böyle bir şey olursa düşünürüz. Türkiye’nin başına geçtiğim için hiç pişman değilim.

AZERBAYCAN’A karşı kendi evimizde kazanamıyorsak EURO 2012 finallerine gitmeyi hak etmiyoruz demektir. Almanya da Belçika’ya puan kaybetmeyecektir.”

‘Arda’nın yaptığından hoşlandım’

“ALMANYA maçında 2-0 olduktan sonra risk almak istemedim. Bu yüzden de Arda’yı çıkardım.

Benim yanıma yaklaştığı zaman ’Azerbaycan maçında sana ihtiyacım var’ dedim. Bunu İspanyolca söyledim çünkü onun da İspanyolca’yı öğrenmesi gerekiyor. Ben gerçek duyguları, gerçek ifadeleri görmekten hoşlanan birisiyim. Saygısızlık yapıp yapmadığını ona sorsanız daha iyi olur. Bence normal bir hoca-oyuncu ilişkisiydi.

AYRICA Arda çok saygılı bir kişi. Sadece benim şahsıma değil, hem yardımcılarıma, hem de diğer bütün oyunculara karşı da çok saygılı. “
vatan