Cumhuriyet Halk Partisi'nde seçim sonrası Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'na muhalif kanat adına açıklama yapan ve CHP Bursa İl Olağanüstü Kongresinde 2 oy farkla başkanlığa seçilen Gürhan Akdoğan mazbatasını Osmangazi 1. Seçim Kurulu Başkanlığı'ndan aldı. 
 
Akdoğan, görevinden istifa eden Nilüfer ve Büyükşehir Belediye Meclis üyesi, CHP Yönetim Kurulu üyesi Doktor Ceyhun İrgil'in bazı kesimler tarafından istifaya zorlandığını öne sürdü. Osmangazi 1. Seçim Kurulu'na gelerek mazbatasını alan Akdoğan, seçim süreci ve istifa eden Nilüfer Belediye Meclis Üyesi Dr. Ceyhun İrgil ile ilgili açıklamalarda bulundu. 
 
Akdoğan, CHP Bursa İl teşkilatı olarak çok zor bir seçim sürecini geride bıraktıklarını ifade etti. Akdoğan, en kıse zamanda devir teslim yapıp CHP'yi istenilen noktalara çıkartacak çalışmaların içine gireceklerini belirterek, seçim sürecinde yaşanan sıkıntılardan bahsetti.
 
Akdoğan, "Seçim çok zorlu geçti. Dün sonuçlarda yapılan itiraz, ondan önce Osmangazi İlçe Seçim delegeleri tarafından seçimlerin iptaline ilişkin mahkeme kararı almak istemeleri ve son olarak da sayın Ceyhun İrgil'e listeden çekilmesi için baskı yapılması dahil hoş olmayan olaylar yaşadık. Ancak örgütümüzde var olan barış isteği bu gibi çirkinlikleri bastırdı" dedi. İrgil'in istifasının CHP olarak üzüntü verici olduğunu söyleyen Akdoğan, İrgil'in istifaya zorlandığını öne sürdü. 
 
Akdoğan, "İrgil'i siyasete kazandırmak için önümüzdeki günlerde elimizden geleni yapacağız. Entelektüel birikimiyle ve dünyanın önemli cerrahlarından birisi olan İrgil, CHP'ye kazandırdığımız önemli bir değerdir. Ceyhun İrgil'e yapılan baskılar sonucu kendisi hem il başkanlığı hem de meclis üyeliğinden istifa etmiştir. Bunlar yakışıksız hiç olmaması gereken olaylardır. Ancak her zaman zor oyunu bozar, mızrak çuvala sığmıyor. Biz her şeye rağmen barışçıl bir anlayışıyla CHP için çalışacağız. CHP İrgil'i istifaya zorlayan zihniyetler yüzünden zarar görüyor" diye konuştu. Ayrıca Akdoğan'ın nihai sonuçlara göre il başkanlığını 2 oy farkla kazandığı ortaya çıktı. (İHA)