Sabah Gazetesi'nde yeni bir istifa daha. Genel Yayın Yönetmeni Ergun Babahan'ın gazeteden ayrılmasına yol açan gelişmeler yeni bir istifayı daha getirdi.
Ergun Babahan'ın istifa etme nedeni olarak gösterilen Rıdvan Memi'nin, gazetenin sahibi Ahmet Çalık ile görüşmesinden sonra istifa ettiği belirtiliyor.

Babahan, son dönemde Rıdvan Memi üzerinden gazete künyesine yapılan atamalardan büyük rahatsızlık duyduğunu yönetime iletmişti. Zaman gazetesinden Sabah'a transfer edilen Memi, önce Yeni Şafak İstihbarat Şefi Şaban Arslan'ı haber müdürlüğüne getirmiş, ardından da Rıdvan Memi'nin ev arkadaşı olan Cuma Ulus ajans bünyesindeki yurt haberlerin tepesine getirilmişti.

RIDVAN MEMİ"DEN İSTİFASIYLA İLGİLİ AÇIKLAMASI:



Ömrü Nina Simone"un “oh lord, don't let me be misunderstood” şarkısının gölgesinde geçmiş ve bu yüzden hep çok konuşmuş, çoğunlukla gereğinden fazla konuşmuş biri olarak Sabah Gazetesi tarihinin "bence" en önemli kırılma noktası olan 30 Aralık 2008 tarihinden bu yana “susma zorunluluğu”nun verdiği ıstırapla yaşıyorum.



“Susma zorunluluğum” var çünkü; bence patronu her kim olursa olsun, her ne süreçten geçerse geçsin, şükür ki şu an için hala “millet”in sesi olan Sabah Gazetesi"nin yıpratılmak istenmesi, içinin boşaltılmaya çalışılması, düzleminin değiştirilmek istenmesi sürecinin bir parçası olmadım, olmayacağım.



Bugün saat 17.30 itibarı ile "talebi doğrultusunda" Sayın Ahmet Çalık"a istifamı sundum ve artık en azından şu kadarını söylemem gerekiyor:



Sabah Gazetesi"nde Haber Koordinatörlüğü görevine getirilişim ve sonrasında yaşananları tüm ayrıntıları ile yazmaya niyetim yok, en azından yukarıda belirttiğim zorunluluktan dolayı "şimdilik"! Ancak Eski Genel Yayın Yönetmeni Ergun Babahan"ın gazeteden ayrılması sürecinde yaşananların bana ilişkin kısmının sizin ve diğer medya sitelerinin sayfalarına yansımasında en hafif tabiri ile haksızlığa maruz kaldığımı düşünüyorum. Bu süreçte; belki de en ağır bölümleri sitenizde yer aldığı üzere, hakkımda yayınlanan haberler üç aşağı beş yukarı şöyleydi:

BABAHAN İSTİFAYA GİDEN SÜRECİ HABER 7'YE ŞÖYLE ANLATMIŞTI




- Ergun Babahan"ı istifaya götüren adam olduğum

- İlk günden yönetim tarafından istifamın istendiği

- Ergun Babahan ile kişisel kavgamın olduğu

- Kendisinden habersiz atamalar yaptığım

- Kendisinden habersiz bir duyuru metni yayınlatmak istediğim

- Turkuvaz yönetiminin bu girişimi araştırdığı ve doğruluğunu tespit ettiği

- Bunun üzerine (bilmem kaçıncı kez) istifamı talep ettiği

- “İstifamın istenişi” sonrasında "hatırlı" kişileri dönüş için devreye soktuğum v.s….



BU HABERLERİN İLKİ DIŞINDA (ERGUN BABAHAN"I İSTİFAYA GÖTÜREN ADAM OLDUĞUM DOĞRU) TAMAMI YALANDIR! BU HABERLERİ YAPAN VE YAYANLARI, BU SÜREÇTE İFTİRA VE YALANLARLA BANA ZULMEDENLERİ, İNANDIKLARI YA DA İNANMADIKLARI "TANRI"NIN ŞAŞMAZ ADALETİNE VE O ADALETİN KAÇILAMAZ SONUÇLARINA HAVALE EDİYORUM! ARTIK BEKLİYORUM! ONLAR DA BEKLESİNLER!




Haber7-Medyatava