Çine Demokrat Parti (DP) ilçe teşkilatından 135 kişi istifa etti.
Alınan bilgiye göre, Çine DP İlçe Başkanlığında aralarında parti yöneticileri, il genel meclisi, belediye meclis üyesi adaylarının, eski gençlik kolları başkanlarının da bulunduğu, partinin genç kesimi olarak bilinen 135 kişi toplu halde istifa etti.

İstifa nedenlerinin parti içi hukuksuzluktan kaynaklandığını ifade eden grup, kongre öncesi delege tespitinin seçimle yapılmadığı, masa başında oluşturulan delegasyon listesinde bu güne kadar partiye büyük emek vermiş kişilerin göz ardı edilip, seçimlerde parti aleyhine çalışan kişilerin ön plana çıkarıldığını belirttiler.

İki gün içinde 135 kişinin istifa mektubunu imzaladığını ifade eden grup, toplu istifaya yeni yönetime sunacaklarını belirtirken, bugünkü kongreye katılmayacaklarını açıkladılar.

İL BAŞKANI: HEPSİNİ GERİ KAZANACAĞIZ

Çine'deki istifaların kongre öncesinde yaşanan sıkıntılar olduğunu ifade eden Demokrat Parti İl Başkanı Engin Polat, "Çine'de kızgınlık yaratan durumlar var. Bu kongre öncesinde yaşanan sıkıntılardan biri. Arkadaşlarla konuştuk.

Delegelikten istifa etmeyi düşündüklerini söylemişlerdi. İnşallah onlarla oturup sorunların üstesinden gelmek için konuşacağız. Çünkü bu tarz hareketler bu süreçte partiye zarar verir. Kimsenin ferdi düşünmemesi gerek. Demokrat Parti, Türk siyasi tarihinin en köklü partisidir " diye konuştu.

Aydınpost'a açıklama yapan Engin Polat: Bugün Çine İlçe Teşkilatını ziyaret ettiğini istifaların İlçe Başkanlığı'na iletilmediğini söyledi.

"Polat, ilçe teşkilatımıza yaptığım ziyaret sırasında konuyu ele aldık. Hem ilçe başkanımız hemde istifa ettiği düşünülen genç arkadaşlarla bir araya geldik. Söz konusu sorun daha önce belirttiğim gibi kongre öncesi yaşanan sıkıntıdan ibarettir. Onun dışında partimizde yaşanan her hangi bir problem yoktur. Genç arkadaşlarımıza sonuna kadar sahip çıkıyoruz yanlarındayız. Diye konuştu."