CHP"de Baykalcılar olarak bilinen grubun rahatsızlıkları doruk noktasına ulaşırken, “istifa” söylemlerini Deniz Baykal"ın durdurduğu öğrenildi. Edinilen bilgiye göre Baykal, rahatsızlıklarını dile getiren milletvekillerine ve teşkilata, “Herkes yerinde dursun” dedi.

CHP"de kurultayın ardından Baykalcılar olarak bilinen bir grup milletvekilinin rahatsızlıkları su yüzüne çıktı. Baykalcı ekibin içinde yer alan İlhan Kesici, bir süre önce CHP"den istifa etti. Edinilen bilgiye göre Baykal"ın ısrarına karşı Kesici, istifada kararlı olduğunu belirterek CHP"den ayrıldı.

-YOL HARİTASI İSTİYORLAR-

Parti içi muhalefetin ortaya çıkmasına ise türban raporu etkili oldu. Özellikle İzmir Milletvekili Canan Arıtman ve İstanbul Milletvekili Fatma Nur Serter, yeni yönetimin türban kararına sert tepki gösteriyor. Söz konusu vekiller, partinin eksen kaymasına girdiğini ve türban kararının partinin oylarını düşüreceğini ileri sürüyor. Parti içindeki bir diğer rahatsızlık ise “ötekileştirme” iddiaları. Baykalcı olarak bilinen milletvekilleri yeni yönetim tarafından dışlandıklarını belirtiyor.

Edinilen bilgiye göre bu rahatsızlıklarını Baykal"a ileten milletvekilleri bir yol haritası bekliyor. Ancak Baykal"ın, hem milletvekilleri hem de teşkilattan kendisine şikayet için gelenlere, “Kimse ayrılmasın” dediği öğrenildi. CHP kulislerinden sızan bilgiye göre Baykal"ın onayını almadan kimse “istifa” etme durumunda bulunmuyor. Baykal'ın, yanına gelenlere, “Parti içinde "biz” ve "onlar" görüntüsü vermeyin” dediği de ifade edildi.