Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Denizli'deki ziyaretleri kapsamında Denizli Valiliği'ni ziyaret etti. Ziyarette Bakan Bozdağ'ın yanı sıra Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Denizli Valisi Abdülkadir Demir, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Erbil, AK Parti Denizli Milletvekilleri Bilal Uçar ve Nurcan Dalbudak, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan da hazır bulundu. Asmalıevler Camisi'nde kıldığı cuma namazının ardından valiliğe giden Bozdağ, burada soruları yanıtladı.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ilk turda lehlerine sonuçlanmasını beklediklerini kaydeden Bozdağ, şöyle konuştu: "Cumhurbaşkanlığı seçim sonuçlarını hepimiz merak ediyoruz. Herkesin de bir değerlendirmesi var. Adaylar ortaya çıktı. Herkes kendisine göre değerlendiriyor. İkisi siyasetin içinden diğeri siyasetin ve Türkiye'nin dışından bir aday. Siyasetin içinden olan adayları milletimiz yakından tanıyor. Millet adayları vicdan terazisinde tartacak ve ona göre karar verecek. Benim kanaatim ise Cumhurbaşkanlığı seçiminde CHP, MHP, DSP, HDP, BBP, SP ve diğer partilere oy vermiş seçmen dahi Başbakanımızın Cumhurbaşkanı olması oy verecek. Ben buna samimiyetle inanıyorum. Zaten çatı aday diye bir şey de yok. Sadece Bahçeli ve Kılıçdaroğlu'nun üzerinde uzlaştığı bir aday var. Milletin üzerinde uzlaştığı bir aday değildir. Asıl uzlaşmayı sandıkta millet yapacaktır. Büyük uzlaşmada vatandaşımız Tayyip Bey'i gösterecektir. Herkes elini vicdanına koymalı. Herkes vicdanına sorsun. Başbakan'a yüzde 100 karşı olanlara da sesleniyorum. Cumhurbaşkanlığı'na en çok hangisi yakışıyor? Vicdanı olan herkes Başbakanımızı gösterecektir. Ben milletin duasıyla desteğiyle seçimin ilk turda sonuçlanacağını düşünüyorum." 

"BAŞBAKANIN İSTİFASI SÖZ KONUSU DEĞİL"

Başbakan'ın istifasıyla ilgili soruyu da yanıtlayan Bakan Bozdağ, sözlerini şöyle sürdürdü: "Başbakan'ın Cumhurbaşkanlığı adaylığı ilanının ardından Başbakanlıktan istifasını gerektirecek anayasal bir zaruret yoktur. Yasal bir zaruret de yoktur. Böyle bir istifa söz konusu değildir. Mesela biz belediye seçimi yapıyoruz. Denizli'de Osman bey hem aday hem de belediye başkanıydı. Başkan istifa etti mi hayır. Bunun gibi birçok örnek var. Obama seçime giriyor istifa etmiyor. Görevde olan kişi seçime gireceği zaman istifa etmez. Ben bunun CHP ve MHP'nin seçim yenilgisine bir gerekçe olarak söylediklerini düşünüyorum."