ANKARA - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Başbakan Erdoğan"ın villasına gitmem. Ancak benim villam Başbakan"ın malikanesi ile eşitse, ben takasa razıyım” dedi.
Kılıçdaroğlu dün akşam NTV"de Can Dündar"ın sorularını yanıtladı. Konuşmasına vatandaşların Ramazan Bayramı"nı kutlayarak başlayan Kılıçdaroğlu, mitingleri Başbakan"ın sertleştirdiğini söyleyerek, “Ne anamız kaldı, ne babamız” dedi. Erdoğan"a vekillik yolunu CHP"nin açtığını söyleyen CHP lideri “Her şeyi unutmaya hazırım, gelin referandumdan sonra bütün toplumun kabul edeceği bir anayasa için uzlaşalım” dedi. Kılıçdaroğlu şunları söyledi:

* VİLLAMI TAKASA RAZIYIM: “Başbakan"ın evini ziyaret etmek niyetim yok. Ama Başbakan arzu ederse bir TV programında kendisine o konutlar ile ilgili soru soracağım. Ben gazetelerdeki fotoğrafları görüp, onun üstüne bu ifadeleri söyledim. Ben o kadar lüks bir konuta da girmek istemem. Benim villam Başbakan"ın malikanesi ile kıyaslanacaksa, eşitse, ben takasa razıyım. Eğer böyle bir takas gerçekleşirse, o malikaneyi Kızılay"a bağışlayacağım.”


* LÜKS YER DOĞRU MU?: “Bu ülkede aç olarak ölü bulunanlar var. Bu dramların yaşandığı bir yerde Başbakan"ın o kadar lüks bir yerde oturması, etrafını Çin Seddi gibi duvarlarla örmesi doğru mudur? Bir gün Başbakan karşıma çıksın, yandaş yargı nedir, kendisi ile ilgili karar verenler şimdi nerelerdedir tek tek ortaya dökeceğim.”

* YARIMIZ DARBECİ Mİ?: “Madem ki hayır diyenler darbeci, toplumun yarısı darbeci oldu. Biz "evet" diyenlere kızıyor muyuz? CHP"li arkadaşlarımız darp ediliyor, gözaltına alınıyor.”

* "EVET"Çİ SANATÇILAR: "Evet" oyu verecek olan sanatçılarla tartışmak isterim. Onlara evlerinin bir gece yarısı basılabileceğini, telefonlarının dinlenebileceğini ve kendilerini dinleten savcıyı da şikayet edemeyeceklerini anlatırdım. Ben o sanatçılara, “Bu ülkede üniversiteler neden sessiz?” diye sormak isterim. Otobüs biletlerine zam gelince vatandaş hak arayabiliyordu. Şimdi bu hakkın aranamayacağı bir anayasaya hangi sanatçı "evet" diyecek? Onlara "Neden evet diyorsunuz diyemem." Ama sanatçı sisteme muhalif olan, eline meşale alıp toplumu ileri götüren insandır. Değişiklik 12 Eylül"ün hangi izini kaldırıyor? YÖK mü, Seçim barajı mı kaldırıldı?

* YENİ ANAYASA YAPARIZ: Eğer "Hayır" çıkarsa, yeni bir anayasayı kendi ellerimizle, mutabakatla yaratacağız. Sonuçta amacımız güzel bir anayasa yapmak. Toplumun farklı kesimlerini de içine katacağız. Göreceksiniz, referanduma ihtiyaç bile olmayacak.

* RAHİBE AFİŞİ: Bu rahibe afişi bizim afişimiz değildi. Birileri kullanmış, ama biz gereğini yapıp, disiplin kuruluna sevk ettik. Belediye başkanının yaptığı bir afiş partimizle ilgisi yok. O afişi Diyarbakır"a kim götürdü bunu bilmiyoruz. İl başkanımız "YSK"ya biz bu afişi

* RİZE BELEDİYE BAŞKANI: Bakın bu afişin gereği yapıldı ve tartışıldı. Ama Rize Belediye Başkanı"na ne oldu? "Güneydoğu"dan kadınlar getirilsin, ikinci evlilik yapılsın" dedi. AKP gereğini yaptı, biz de malzeme etmedik. Külhanbeyi olmak ayrı, yiğit olmak ayrıdır. Kızabilir Başbakan ama öfkesini dizginleyebilmeli.