BEŞİKTAŞ, transferi konusunda Fransa"nın Saint Etienne Kulübü ile anlaşmasına rağmen Bobo, teklifi kabul etmemekte direnerek pürüz çıkarırken, siyah beyazlı yönetime de tepki gösterdi. Bobo, “Hem teknik direktör Mustafa Denizli, hem yönetim hem de bazıları beni ısrarla kamuoyunda istenmeyen adam ilan ettiler. İki yıldır beni satmak ve yollamak için büyük çaba sarfediyorlar. Çok üzülüyorum” dedi.

St Etienne yetkilileri 5.5 milyon Euro bonservis bedeli karşılığı anlaştıkları Bobo için bugün İstanbul"a gelerek bu transferi sonlandıracak. Ancak “Şampiyonlar Ligi"nde oynayacak bir takıma giderim” diyerek tepki gösteren ve Fransızlar"ın teklifine sıcak bakmayan Bobo, “Sıradan bir Fransız takımında oynamaktansa Beşiktaş"ta kalırım. Ama ailemin teklifi kabul etmesi de önemli. Onlar da onay verir ve menfaatlerime uyan bir rakam ile şartlar oluşursa teklifi düşünebilirim” diye konuştu.

Olympiakos"u istemiştim

Yakın çevresine Türkiye"den ayrılmanın kendisini çok üzeceğini belirten Bobo, “Beni satmayı neden bu kadar çok istiyorlar, anlamıyorum. Taraftar da beni seviyor. Beni neden istenmeyen yaptılar çözemiyorum. Kulübün menfaatleri önemli ama benim menfaatlerim de ön planda. Menajerim Juan Figer"in de bu anlaşmaya sıcak bakacağını sanmıyorum” ifadesi kullandı.

Bobo, St Etienne"in 2 yıl önce Avusturya kampına gelerek kendisine teklifte bulunduğunu ve 5.5 milyon Euro bonservis önermelerinin üzerine dönemin futbol şube sorumlusu Celal Kolot"tan sert tepki görerek gönderildiklerini söyledi. Brezilyalı futbolcu şöyle konuştu:
“Şimdi St Etinne"in yeniden aynı teklifle gelmesi düşündürücü. Benim hedefim Yunanistan Olympiyakos yada başka bir takımdı. Fransız takımı yönetimi ile hiç görüşmedim. Ama eğer benim kafamdaki ücreti önerirlerse neden olmasın. Henüz bir anlaşma yok. Herşeyi menajerim Juan Figer söyleyecek.”

Deco ya da Sapara

Bobo kendisine yıllık 2 milyon Euro, bonservis bedeli olarak 4 milyon Euro teklif eden Olympiakos"a gitmek istiyordu. Ancak Beşiktaş yönetimi ücreti az bularak bu teklifi kabul etmemişti. Şimdi St Etienne"in ilk teklifini düşük bulan Bobo"nun sezon sonunda sözleşmesi dolacağı için serbest kalacağını düşünerek Fransız Kulübü"nden yüksek bir ücret istediği öğrenildi.

Bobo"yu St Etienne"e gitmeye ikna etmeye çalışan Beşiktaş, Brezilyalı futbolcuyu gönderirse açılan yabancı kontenjanıyla 10 numara transferinde hamle yapacak. Beşiktaş Portekizli Deco ya da Slovak Sapara"nın transferini sonuçlandıracak.

Batuhan"a şans doğdu

BEŞİKTAŞ"ta Bobo"nun St Etienne"e gitmesi Batuhan Karadeniz"e de forma yolunu açacak. Teknik direktör Mustafa Denizli, Bobo"nun gitmesiyle forvette oluşacak boşluğu, Gaziantepspor"a giden ancak sorunları nedeniyle geri dönen Batuhan ile doldurmayı planlıyor.

Batuhan"ı takıma kazandırmak isteyen Denizli bu düşüncesini başkan Yıldırım Demirören"e de iletti. Demirören de “Batuhan konusunda bizim hiç bir sorunumuz yok. Şartlarımızı ve kurallarımızı kendisi iyi biliyor. Bunlara uyduğu sürece kadromuzda yer alır. Karar sizin” yanıtı verdi.