DİSK'e bağlı Nakliyat-İş Sendikası üyesi bir grup, İş Bankası işletmesi Nemtrans'ta çalışan 45 kişinin işten çıkarılmasını protesto etti.

Levent'te toplanan grup, ''İşsizliğe, pahalılığa, zamma, zulme son'' yazılı önlük giyerek, ''İş Bankası Nemtrans'ta sendikaya üye olduk işten atıldık, işten atılan işçiler geri alınsın'' dövizleriyle İş Kuleleri önüne kadar yürüdü.

Burada grup adına basın açıklaması yapan Nakliyat-İş Sendikası Başkanı Ali Rıza Küçükosmanoğlu, 45 arkadaşlarının sendikaya üye oldukları için işten atıldığını öne sürdü. İşten çıkarmaları, 21 gündür protesto ettiklerini söyleyen Küçükosmanoğlu, ''Çalışan işçiler asgari ücretin biraz üstünde maaş alıyorlar. Bu açlık sınırının altında bir ücrettir. Bu işçilerin mesai ücretleri verilmiyor. Doğal olarak arkadaşlarımız sendikamıza üye oldular. Çoğunluğu sağladılar. İş Bankası buna tahammül göstermedi ve arkadaşlarımızı işten çıkardı'' diye konuştu.

Küçükosmanoğlu, İş Bankası'nın işçi sınıfı düşmanlığından kurtulması gerektiğini savunarak, ''Mücadelemiz için çadır kurduk. Arkadaşlarımız işlerine dönene dek burada eylem yapacağız'' dedi.

Grup, açıklamanın ardından olaysız şekilde dağıldı.

Bu arada, sendika tarafından, İş Kuleleri'nin arkasındaki boş alana çadır kuruldu. İşçilerin, eylemlerini burada sürdürecekleri öğrenildi.

AA