Her şeyi yakıp yıkmayın

İşten çıkarıldığınızı ilk öğrendiğiniz anda, eğer bu beklemediğiniz bir ayrılıksa ister istemez karşı tarafa göstermeseniz de bir hayal kırıklığı yaşarsınız. Bu hayal kırıklığının karşılığı olarak fazla duygusal ya da fazla agresif bir tavır sergileyebilirsiniz. Bu iki duygu da hem kendiniz hem de karşı taraf için pek doğru olmayabilir. Elinizden geldiğince sakin kalmaya ve ilişkilerinizi yakıp yıkmamaya gayret göstererek ayrılın. Karşı tarafı haksız bulsanız bile bu hakkı kurallara uyarak arayacağınızı sakince belirtin ve kendinizi yıpratmayın.

Bu durumu ailenizle paylaşın

Bu gibi durumlarda insanlar suçu kendilerinde aradıklarından ve bunu bir başarısızlık olarak düşündüklerinden bu haberi en yakınlarından bile saklama yoluna gidebilirler. Ancak bu zaten üstesinden gelinmesi zor psikolojiyi iyice zorlu kılar. Bunu kendinize de bu durumda size destek olabilecek yakınlarınıza da yapmayın. Paylaşın ki hem siz hafifleyin hem de çözüm konusunda yanınızda olacak insanlardan uzak kalmayın.

Kariyerinizi gözden geçirin

Bu gibi işten çıkarılma süreçleri kariyerinize göz atmak için bulunmaz zamanlardır. Belki de işinizi zaten sevmiyordunuz ama bir türlü de istediğiniz şeyi yapacak cesaretiniz yoktu. İşte bu dönem kariyerinizi gözden geçirebilir hatta hep yapmak istediğiniz iş için yeni arayışlara girebilirsiniz. Krizi fırsata çevirmek için iyi bir zamanlama olabilir.

Hayata küsmeyin

Biliyoruz, bu durum sizi hiç beklemediğiniz bir anda yakaladı ve planlarınızı altı üst etti. Ancak her inişin bir çıkışı vardır. Moralinizi bozmayın ve sağlığınızı da zorlamayın. Yeni fırsatları görmek için kendinize bir mola almışsınız gibi düşünün. Hemen iş aramaya girişmeyin ve önce geleceğinizi planlayın. Panikle hareket ederseniz yanlış kararlar alabilirsiniz.

Seyahate çıkın

Eğer yapabiliyorsanız bulunduğunuz ortamdan biraz uzaklaşmak size iyi gelecektir. Sabah kalktığınızda artık yapacak bir işiniz olmadığından bu düşünce size kendinizi kötü hissettirebilir. Ancak seyahate çıkarsanız hem dinlenir hem de düşüncelerinizi daha iyi toparlarsınız.