Eryılmaz'ın 'yamyam' diye nitelendirdiği meclis üyeleri ile yürüttüğü icraatları tek tek ortaya çıkıyor. 2005'te Çankaya Belediyespor'a 900 bin YTL'ye tesis alındı. Ancak ortada tapu yok. Tesisin başına ise kızkardeşin damadı getirildi.

Çankaya Belediyesi'ndeki rüşvet olayı büyüyor. CHP'li belediye meclis üyelerini 'yamyamlıkla' suçlayan Çankaya Belediye Başkanı Muzaffer Eryılmaz'ın, Gayri resmi bir spor kulübümüz var' diyerek tarif ettiği Çankaya Belediyespor tesislerinin tapusuz olduğu iddia edildi. Tapusuz tesislerin başına ise Eryılmaz'ın kızkardeşinin damadı Akif Başer oturtuldu.
İKİNCİ İSKİ VAKASI PATLADI

Çankaya'da her gün yeni bir skandal ortaya çıkıyor. Yeni Şafak'a konuşan Çankaya Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Hüseyin Öz, Çankaya'daki yolsuzlukların ikinci İSKİ vakası olduğunu ileri sürdü. Hüseyin Öz, Çankaya Belediyespor'da da büyük yolsuzluk olduğunu savunarak, 2005 yılında Gölbaşı'nda Belediyespor için Pınar Tesisleri diye bir yerin satın alındığını ifade etti. Öz, “Burası için 900 bin YTL ödendi. Açılışına bizleri de götürdüler. Bu tesisler var ama tapusu ne Belediye'de ne de Belediyespor'da. Tapusunun kimde olduğu belli değil” dedi.

Öz, bu tesislerin başına getirilen kişinin ise Eryılmaz'ın kız kardeşinin damadı olan Akif Başer olduğuna dikkat çekti. Pınar Tesisleri'nin tamamen kara düzen çalıştığını da ifade eden Öz, burayla ilgili hiçbir resmi kayıt tutulmadığını, burada paraların elden toplandığını savundu.

TAVACI'NIN PARALARI NEREDE?

Tavacı Recep Usta'nın yerinin yıkılması için Danıştay'dan karar alındığını ifade eden Öz, ancak bu dosyanın Eryılmaz tarafından uzun süre sümenaltı edildiğini söyledi. Tavacı Recep Usta'nın bulunduğu yerin bin 500 metrekarelik kapalı alanı olduğunu hatırlatan Öz, buradan alınan kiranın sadece 1000 YTL olduğuna dikkat çekti. Öz, buranın o kadar geç yıkılmasından dolayı elde edilen gelirin nereye gittiğinin şimdi ortaya çıktığını söyledi. Tavacı Recep Usta ise "Rüşvet alma da verme de yok" derken, Eryılmaz'ın ses kasedinde yer alan "Recep usta diye bir i.... var" sözünü de kendisine iade ettiğini belirtti.

VAROL'DAN DÜELLO DAVETİ

AK Parti Çankaya İlçe Başkanı Alaaddin Varol, Başkan Eryılmaz'ın sözlerinin rüşvetin itirafı olduğunu söyledi. Çankaya'daki yolsuzlukların artık ayyuka çıktığını vurgulayan Varol, “Eryılmaz burada yolsuzluk olmadığını savunuyor. Kendine güveniyorsa karşıma gelsin bunu dile getirsin. Kendisini bir televizyon kanalında düelloya davet ediyorum” diye konuştu.


İŞTE 'YAMYAM'LAR

Çankaya Belediye Başkanı Muzafer Eryılmaz'ın 'Yamyamları doyurmak için benim dört ayrı eski Muzaffer olmam gerekiyor. Bunlara para bulmak için 50 takla atıyorum' dediği ve rüşvet aldığını iddia ettiği CHP'li Belediye Meclis üyeleri dün sessizliklerini korudu. Yeni Şafak'ın ulaşmaya çalıştığı Çankaya Belediyesi'nin CHP'li Meclis üyeleri Eryılmaz'ın ağır ithamlarına rağmen, yorum yapmaktan kaçındı. Çoğu üye ise günboyu telefonlarını kapalı tuttu. Yamyamlıkla suçlanan üyeler arasında Avrasya Televizyonu'nda hükümet karşıtı tavrıyla tanınan ve 'etik' programları yapan Bahadır Tokmak da bulunuyor. İşte Muzaffer Eryılmaz'ın rüşvetçilikle ve yamyamlıkla suçladığı CHP'li üyeler:


Ayda 150 bin YTL rüşvet dağıtıyorlar

Eryılmaz'ın ses kaydında, rüşvet çarkı, ihaleye fesat karıştırma ve adam kayırmanın nasıl yapıldığı şöyle sıralanıyor: “Gayri resmi bir spor kulübümüz var. Bazen oraya yardım istiyoruz, oraya araba aldırıyoruz. Mütahitlerden alınanlar ise belediye meclis üyelerine dağıtılıyor. Bu para ayda 100-150 bin YTL'yi buluyor. Müteahhitten borç aldık, her birine bin 500 dolardan laptop dağıttık. Şimdi biz burada... Şeylerle, yamyamları onları doyurmak için benim dört ayrı eski Muzaffer olmam gerekiyor. Bunlara para bulmak için 50 takla atıyorum. Burada esas şey, imar konuları. İmarda adam diyor ki benim yerim şurada var. Diyoruz ki git, kulübe bağışla, minibüs al falan... Adamlar imar komisyonunda... Her dosyanın üzerine atlıyor. Ben buradan ne götürürüm. Hergün bunu düşünüyor... 2 milyar veriyoruz AK Partililer'le oy kullanıyorlar... Arsa için Önder Sav'la tehdit ettiler.” (Yenişafak)