KAFASI KARIŞIKLARA VALE

Hayatta park yeri bulmak kadar zor olan az şey var. Arabayı nereye park ettiğini hatırlamak da onlardan biri... Valet adlı basit uygulama ile aracı park ettiğiniz noktayı haritaya işaretliyor, dönüşte otomobilinizi dakikalarca aramıyor ve hayatınızdaki insanla tartışma fırsatını bir sonraki krize kadar erteliyorsunuz. Bitmedi. Valet, saatli otoparkları tercih eden tutumlu sürücüler için zaman ayarı düzenleme seçeneği de sağlamakta. Nereye koyduğunuzu hatırlamadığınız otopark fişini sürekli kontrol etmenize artık gerek yok.

İFLAH OLMAZ DALGINLARA SHUSH

Modern insanın sürekli girdiği iki şey var: depresyon ve toplantı. Titreşimdeki bir telefon, çalandan daha çok gürültü yaptığından ben de çoğu kişi gibi toplantı öncesi telimi sessize alıyorum. Ancak sıklıkla cihazın sesini tekrar açmayı unutuyor ve aramaları duymuyorum. Gördüğüm cevapsız aramaların sayısı fazla olduğundan geri dönmeyi de erteliyorum. Shush benim gibi dalgınlar için ideal bir uygulama. Telefonu sessize aldığınızda otomatik olarak kaç dakika sonra tekrar sesi açmanız gerektiğini ve sesin şiddetini ayarlıyorsunuz.

FERAHLIK ARAYANLARA CLEAN MASTER

Temizlik, dünyanın en rahatlatıcı eylemlerinden biri. Tabii ki siz yapmıyorsanız... Akıllı telefonlar için de bir temizlik ustasından yardım istemek mümkün. Clean Master uygulaması telefonun içindeki gereksiz dosyaları sizin için buluyor, temizliyor, hafızayı artırıp cihazın performansını yükseltiyor. Clean Master’ın sistem taraması yaparak casus yazılımlara karşı cihazınızı koruduğunu, uygulama yöneticisi ile bellek üzerinde kambur gibi duran app’leri size şikâyet ettiğini de ekleyeyim.

PİMPİRİKLİ PAYLAŞIMCILARA FİNG

Kablosuz ağ internetinizi paylaşıyorsanız şu üç önemli kuralı asla unutmayın:
1- Size ait ağdan işlenmesi olası siber suçlar sizi bağlar.
2- Güvenmediğiniz kimseye şifrenizi söylemeyin.
3- Kimseye güvenmeyin.
Fing, ağ sorunlarıyla ilgili birçok derde deva olmasının yanı sıra sizin ağınızı kimlerin ve hangi cihazların kullandığını görmenizi sağlayan faydalı bir uygulama. Yükleyin ve arada sırada kontrol edin.

UYKU MAHMURLARINA EASY ALARM YOUTUBE

“Başlamak başarmanın yarısıdır” sözünün sabahları erken uyanamayan bir atamız tarafından söylendiğine inanırım hep. Uykunun sona ermesi ile kendiliğinden uyanmak sadece okul çağına gelmemiş çocuklara tanınmış bir ayrıcalık. Sabahları uyandırıldığımızda içimizdeki çocuğa/yorgana sarılıyor ve bu işkence geleneğini en az travmayla atlatmaya çalışıyoruz.  Bu nedenle uygulama dükkânları alarm app’leriyle dolup taşıyor, herkes kendine uygun uyanışı arıyor. Benim favorim ise Easy Alarm Youtube. Uygulama bana Youtube’dan istediğim şarkıyla uyandırılma şansı veriyor. Pearl Jam’den “It’s Evolution Baby!” hem mesajı hem de yüksek desibeliyle benim için doğru tercih.