Derbide yediği hatalı golle takımına mağlubiyeti getiren Leo Franco ise gönderilecekler listesinde ilk sırada yer alıyor.

Galatasaray'ın 10 sezondur Kadıköy'de yenildiği Fenerbahçe'ye Ali Sami Yen'de de teslim olması, camiayı karıştırdı. Avrupa ve Türkiye Kupası'na veda ettikten sonra ligde de 4. sıraya gerileyen sarı-kırmızılılarda eleştiri okları Frank Rijkaard ve talebelerine yöneldi. Şimdi herkes Galatasaray'da sezon sonu kaçınılmaz olan operasyonu konuşmaya başladı.

İşte sırasıyla sarı-kırmızılı kulüpte topun ağzındaki olanlar:

1- KİRALIKLAR: Satın alınmaları halinde maliyetleri 15 milyon Euro'yu geçecek olan Caner Erkin- Jo Alves-Giovani Dos Santos üçlüsü ile yollar sezon sonunda kesin olarak ayrılacak. Caner, Hakan Balta'nın; Jo, Baros'un; Giovani de Arda'nın sakatlığında bulduğu forma şansını iyi kullanamadı ve kredilerini tamamen tüketti.

2- LEO FRANCO:Arjantinli eldiven artık Galatasaray'da istenmeyen adam. Taraftarlar, Fenerbahçe mağlubiyetinin faturasını Leo Franco'ya kesti. Geldiği günden bu yana vasatı geçemeyen ve kalede güven vermeyen Franco, iki yıl daha sözleşmesi olmasına rağmen sezon sonunda yolcu.

3- SERVET ÇETİN: Milli stoper, Galatasaray'daki sonunu adeta kendi hazırladı. Zaman zaman yedek kalmasına bozulan Servet Çetin'in, derbinin ardından yaptığı "İyi mücadele etmiyoruz" açıklaması, bardağı taşıran son damla oldu. Rijkaard'ın kafasından sildiği Servet, teklif gelmesi halinde hemen satılacak.

4- ELANO BLUMER: Brezilya Milli Takımı'nın banko oyuncusu, 7 milyon Euro bonservisin hakkını veremedi. Aklının Dünya Kupası'nda olduğu ileri sürülen Elano'nun kimyası Galatasaray ile uyuşmadı. Elano, vatandaşı Lincoln'ü mumla arattı.

5- AYHAN AKMAN: Sezon başında kaptanlık pazubandının Arda Turan'a verilmesine içerlenen tecrübeli oyuncu, formayı unuttu. Küskünleri oynayan Ayhan, yeni sezonda takımda olmayacak ve askerlik problemini düşünerek yurt dışına gidecek.

6- HARRY KEWELL: Devre arasında bıçak altına yatan Avustralyalı yıldız, "Mart ayı başında sahalardayım" demesine rağmen hala takıma dönemedi. Yönetim, kronik sakatlığı olan ve sözleşmesi sezon sonunda bitecek Kewell'a kontrat uzatma teklifinde bulunmayacak.

7- FRANK RİJKAARD: Ve derbi mağlubiyeti sonrası Hollandalı teknik adamın da Galatasaray'daki geleceği tartışılmaya başlandı. Başkan Adnan Polat, "Hocamız 1 yıl daha Galatasaray'ın başında" dese de, Cimbom'un ligde ilk ikiye giremeyerek Şampiyonlar Ligi biletini alamaması Rijkaard'ın sonu olabilir.

Milliyet