2008-2009 sezonunu çifte kupayla kapatan ve söyledikleri bir bir gerçekleşen Beşiktaş Teknik Direktörü Mustafa Denizli, bu kez de ilk yarıyı lider kapatabileceklerini ifade etti.
Adı "Kahin"e çıkmıştı Mustafa Denizli"nin... Her ne kadar kendisi "Yok öyle bir şey... Ben kahin falan değilim. Yılların getirdiği birikim ve tecrübeyle fotoğrafı okuyorum. Bu tahminlerim, bilimsel bir analizin ürünü" dese de, herkes ona "Nostradamus" demeye başlamıştı.

Çünkü geçen sezon Beşiktaş, rakiplerinden puan olarak uzak ara geride iken, 26. haftaya işaret edip, “O hafta sonunda çok şey değişmiş olacak” demişti. Dediği oldu ve aradaki puan farkı kapanarak, Beşiktaş şampiyonluğun en büyük adaylarından biri haline gelmişti.

"6 puan ve kupa" tahmini
Ardından da, “Liderlik için daha 2-3 hafta var” diyerek Fenerbahçe maçını hedef göstermişti. Ancak İnönü"deki beklenmedik yenilgi, bu beklentiyi bir hafta ertelemişti. Ankaraspor"u yenen Beşiktaş, Sivas"ın yenilmesiyle zirveye konmuş ve şampiyonluğa koşmuştu. Sadece bu kehanet değildi tabii... Ankara yolculuğu öncesi, “İstanbul"a 6 puan ve kupa ile döneceğiz” iddiası da gerçekleşmişti. 3"er puanla geçilen Ankaraspor ve Ankaragücü lig maçlarının arasında İzmir"de Fenerbahçe"yi de alt ederek, Türkiye Kupası"nı müzesine götürmüştü Siyah-Beyazlılar.

"Unvanlar hâlâ elimizde"
Geçen sezon söyledikleri bir bir çıkan Denizli, ligden düşürülen Ankaraspor dahil, son 6 haftada 6 galibiyet alınması üzerine yeni bir tahminde bulundu şimdi: “Kazanmaya devam edersek devreyi lider olarak tamamlayabiliriz. Ancak bizim asıl amacımız bu şekilde devam edip sezon sonu ipi göğüslemek. Bunu da başaracağız. Hep söylediğimi bir kez daha tekrar edeyim, Beşiktaş geçen sezonunu çifte kupasını kazandı. Bunlar hâlâ elimizde. Ve bu unvanları bırakmaya da hiç niyetimiz yok.”

UNUTULMAZ SÖZLERİ!

- 17 Kasım 1999"da, "İrlanda"yı yendik, ama önemli olan içimizdeki İrlandalılar"ı yenmek." (Galibiyetle biten İrlanda milli maçı öncesi sert eleştirilerde bulunan futbol yorumcularına gönderme yaparken...)

- "Yüzde 51." (Bir maç ya da yarışmada, başında bulunduğu takımın kazanma şansını vurgulamak isterken...)

- "10,5 numara." (Beşiktaş oyuncu ararken, transfer edecekleri ismin orta saha-forvet karışımı olacağını anlatırken...)

- "Kargalar bana kılavuzluk edemez. O zaman burnumuz kötü yerlere gider. Kargaların çeşitleri vardır; leş kargaları vardır, kılavuz kargalar vardır. İkisinden de hayır gelmez." (Kendisini ve takımına yönelik dozu giderek artan eleştirilere cevap verirken...)/fanatik