SABAH, PKK'nın Hakkâri Şemdinli'de yaptığı yığınak ve ilçeye saldırma girişiminin perde arkasına ulaştı. İstihbarat kaynakları Şemdinli'deki derin hedefin, Beşar Esad yönetimini sıkıştıran Türkiye'yi terör baskısı altında tutma ve Hükümet'i zor durumda bırakma, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin enerjisini bu yöne harcamasını sağlama olarak açıklanıyor. PKK'nın ayrıca Şemdinli-Çukurcu'da "kurtarılmış bölge" oluşturma, çok sayıda militanla saldırıp, çok sayıda kayıp verdirme ve "terörle mücadelede zafiyet var" algısı oluşturmak istediği belirtiliyor. Bu derin planın arkasında ise yine PKK'nın silahlı kanat sorumlularından Doktor Bahoz kod adlı Suriye kökenli Fehman Hüseyin var. Kendine bağlı militanları son 3 aydır yoğun olarak Suriye ile Hakkâri-Şırnak hattına kaydıran Hüseyin'in Beşar Esad'ın kardeşi Mahir Esad'a bağlı komutanlarla doğrudan görüştüğü belirtiliyor.

200 TERÖRİST SIZDI
PKK'nın 3 ayda bölgeye 200'ün üzerinde militanını sızdırdı.ğını kaydediliyor. Bölgede keşif yapan PKK, belirli geçiş noktalarına mayınlı tuzak kurdu. Şemdinli'ye sızma, sabotaj, destek ve saldırı grubu şeklinde konuşlanan PKK, daha önce denenmemiş farklı tarzda, uzun süreli keşif sonrası, etkisiyle birlikte riski de yüksek eylemler gerçekleştirmeyi hedefliyor. PKK'da "Bizdeki kaybın yüksek olması önemli değil, asıl olan çok sayıda askerin öldürülmesi" tezi hakim durumda. Saldırıların kırsal dışında kentlerde de yapılması talimatı doğrultusunda teröristlere susturuculu silah aktarımının yapıldığı belirlendi.

PLAN BİLİNİYOR
PKK'nın bu girişimine karşılık güvenlik güçleri de en üst düzeyde alarma geçti. Genelkurmay bu bölgeye yoğun bir yığınak yaparken, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) da Şemdinli-Çukurca kırsallarını "hassas takip alanı" olarak belirledi. Jandarma komanda timleri ile polis Özel Harekât timleri Şemdinli bölgesine konuşlandırıldı. Güvenlik güçleri PKK'nın özellikle kırsal alanda baskı kurma girişimlerinin önüne geçiyor. PKK'lıların olduğu belirlenen kırsal kesimlere çok sayıda asker sevk ediliyor.