5 kilogramlık bomba polis servisinin geçişi sırasında patlatıldı.+++Hakkâri’de önceki gün akşam saatlerinde polis servisi aracının geçişi sırasında uzaktan kumanda ile patlatılan bombanın 5 kg TNT kullanılarak hazırlandığı tespit edildi. PKK’lıların yaptığı açıklanan bombalı saldırıda hedef alınan polisleri taşıyan servis aracıydı. Aracın zırhlı olması polislerin hayatını kurtarırken, olay yerine yakın olan üniversite öğrencisi Zeki Yeşil hayatını kaybetti. Otopsi raporuna göre Yeşil patlamanın şiddeti ile etrafa saçılan şarapnel parçalarının vücüduna isabet etmesi sonucu hayatını kaybetti. Olaydan sonra gösteri yapmak isteyen maskeli PKK sempatizanlarına polis izin vermedi.

BASINÇLA YARALANDILAR

Şiddetli patlama perşembe günü Hakkâri şehir merkezinde meydana geldi. Hakkâri’nin en işlek caddesi olan Bulvar Caddesi üzerine bırakılan bomba Çevik Kuvvet polislerini taşıyan servis aracının geçtiği saat 17.35 sıralarında patlatıldı. Bu sırada yoldan geçmekte olan servis aracının zırhlı camlarının kurşun geçirmez oluşu polislerin hayatını kurtardı. Sadece 4 polis basıncın etkisi ile çarpma sonucu çeşitli yerlerinden yaralandı. Bombanın patlaması sırasında etrafa yayılan şarapnel parçaları ise 30 kişinin yaralanmasına neden oldu.

Saldırı emri Bahoz’dan

Hakkâri’de yaşanan saldırının emrini verenin Suriye uyruklu ‘Bahoz Erdal’ kod adlı Fehman Hüseyin olduğu tahmin ediliyor. Telsizkestirmelerine yakalanan konuşmasında saldırıdan bir gün önce Erdal’ın bir PKK’lıya ‘Hallettin mi?’ diye sorduğu, PKK’lının da “Tamam” diye cevap verdiği anlaşılıyor.

Dört kişiyoğun bakımda

Hakkâri ValisiMuammer Türker, kent merkezindekipatlamanın ‘’plastikpatlayıcı’’ kaynaklı olduğunu belirtti. Bulvar Caddesi’ndekiolay yerinde incelemelerde bulunan Türker, patlamada 27 kişinin yaralandığını açıkladı. Türker, yaralılardan dördünün yoğun bakımda olduğunu, ancakhayatitehlikelerinin bulunmadığını söyledi.

HABER: BİLAL ŞAHİN-BUGÜN GAZETESİ