BAŞAKŞEHİR’deki Olimpiyat Stadı otobüs durağı fidanlık alanında yapılan kazı çalışmasında ele geçirilen 6 kilo 622 gram ağırlığındaki patlayıcıyla ilgili olarak gözaltına alınan 6 kişiden 2’si adliyeye sevk edildi. Emniyette sergilenen ve içinde 700 demir bilye bulunan patlayıcıların, insanların kalabalık olduğu yerlerde patlatılmasının planlandığı belirtildi.

İstihbarat Şube Müdürlüğü’nün verdiği bilgiler doğrultusunda Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 13 Ocak günü düzenlediği operasyonda M.İ. ve Ö.B.’yi gözaltına almıştı. Şüphelilerin üzerindeki cep telefonlarındaki şifreli mesajların çözülmesinin ardından Başakşehir Olimpiyat Stadı otobüs durağı fidanlık alanda yapılan kazı çalışmasında 22 adet silindir keşlinde toplam 4 kilo 622 gram ağırlığında A4 patlayıcı, 1 adet 2 kilo ağırlığında içinde 700 adet bilye bulunan yönlendirilmiş fabrikasyon patlayıcı (mayın), 2 adet fünye ele geçirilmişti.
Soruşturma kapsamında düzenlenen operasyonlarda T.O., H.B., G.Ç. ve İran uyruklu M.A. da gözaltına alındı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde sorgulanan zanlıların hepsinin terör örgütü PKK üyesi olmak suçundan kaydı olduğu ve cezaevinde yattığı belirtildi. PKK’nın Kandil’deki özel kuvvetlerinde eğitim gördükleri belirtilen şüphelilerin 19 Temmuz günü buluştukları öğrenildi.

Yetkililer, ele geçirilen patlayıcılardan A4’lerin Portekiz yapımı mayınların ise bir Arap ülkesine ait olduğunu söyledi. Bomba imha uzmanları patlayıcıların bina veya zırhlı araca zarar verecek güçte olmadığını insana saldırı kullanıma uygun olduğunu belirtti.

Emniyette işlemleri tamamlanan zanlılardan M.İ. ve Ö.B. bu sabah adliyeye sevk edildi. Geri kalan T.O., H.B., G.Ç., ve M.A’nın sorgusu devam ediyor.

2 TUTUKLAMA İSTEMİ

Şüpheliler, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’ne ait bir minibüs ile Beşiktaş’taki İstanbul Adliyesi’ne getirildi. Sağlık kontrolünden geçirilen şüphelilerin savcılık sorgusu yapıldı. Savcılık sorgusunun ardından iki şüpheli tutuklama istemiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi.