Kilis Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Kızıltaş, Lisans Yerleştirme Sınavı’nda (LYS) MF ve TM puanına göre en başarılı iller sıralamasında Kilis’in birinci olduğunu belirterek, ”Çocuklarımızın başarılı olması bir kıvançtır. Diktiğiniz ağacın meyvesini almak insana büyük bir haz veriyor” dedi.

Kızıltaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, milli eğitim camiası olarak öğrencilerinin LYS başarısından dolayı çok mutlu olduklarını söyledi.

Kilis’te bu yıl son sınıf öğrencileri ve mevcutlarla birlikte 2 bin 330 civarında öğrencinin birinci sınava girdiğini, LYS’ye de bin 300 civarında öğrencinin katıldığını belirten Kızıltaş, şunları kaydetti: ”Zaten biz YGS’de de geçen yıl sıralamada 15’inciydik, bu yıl 10’uncu olduk. LYS’de geçen yıl da hem MF puanına göre hem TM puanına göre birinciydik. Yavaş yavaş sistemli bir şekilde başarıyı yükseltiyoruz. İnşallah önümüzdeki yıllarda bu başarı çıtasını daha da yükselteceğiz. Eğitim camiası olarak bu yıl aldığımız sonuçtan çok mutluyuz. Bu güzel bir şey. Çocuklarımızın başarılı olması bir kıvançtır. Diktiğiniz ağacın meyvesini almak insana büyük bir haz veriyor. Türkiye’deki bütün öğrencilere başarılar diliyorum. Hepsinin başarısını artması ülkemizin ilerde daha büyük projelere imza atmasına sebep olacaktır.” -”Bu başarımız tesadüf değil” Kızıltaş, LYS’de alınan başarılı sonuçların tesadüf olmadığını vurgularken, ”Bundan önceki yıllarda da aynı başarımız mevcut. Biz sistemli çalışıyoruz. Öğrencilerimizle bire bir ilgileniyoruz, evlerinde ziyaret ediyoruz, çalışma programları yapıyoruz, dershanelerde bire bir ilgileniyoruz” şeklinde konuştu.

Rehber öğretmenleri, branş öğretmenleri ve okul müdürleri eşliğinde her dönem lise öğrencilerini bir defa ve özellikle son sınıf öğrencilerini en az iki defa evlerinde ziyaret ettiklerini ifade eden Kızıltaş, öğrencilere sosyal hayattan koparmayacak şekilde çalışma programları yaptıklarını anlattı.

Öğrencilerin boş vakitlerini bile nasıl kullanacakları konusuna rehberlik ettiklerini ifade eden Kızıltaş, şunları söyledi: ”Ailenin bulunduğu ortam, imkanları, çocuğun başarısı başarısızlığı değerlendiriliyor ve bütün bunlara göre her öğrenciye farklı program uyguluyoruz. Anneyi evde çoğu zaman müdür yapıyoruz. Velilerin ayağına gidince müthiş seviniyorlar, çocuğuyla ilgilenilmesini memnuniyetle karşılıyorlar. Milli eğitimin çocuğuna değer vermesi veliyi motive ediyor. Siz bir uğraşıyorsanız veli o zaman üç uğraşmaya başlıyor. Böyle bir gayretin sonucunda bu başarı elde edildi.” İl Milli Eğitim Müdürü Kızıltaş, öğrencilere danışmanlık yapmak için tercih büroları kurduklarını da sözlerine ekledi.

BARTIN VALİSİ

Bartın Valisi İsa Küçük, Bartın’ın Lisans Yerleştirme Sınavı’nda (LYS) Türkçe Sosyal (TS) puan türünde birinci olmasıyla ilgili ”Bu başarı bir tesadüf değildir, çok çalışarak, çok emek vererek bu noktaya gelindi” dedi.

Küçük, Bartın’ın LYS-TS puanında birinci, matematik-fen (MF) ve Türkçe-matematik (TM) puan türlerinde ise ikinci olması nedeniyle makamında gazetecilere yaptığı açıklamada, elde edilen başarının sürpriz olmadığını söyledi.

Geçen yıl başarı sıralamasında 7. olarak, başarının işaret fişeğinin atıldığını ifade eden Küçük, şöyle konuştu: ”Bu başarıdan dolayı tüm öğretmenlerimizi, velileri ve öğrencilerimizi kutluyorum. Ama bu başarı bir tesadüf değildir, çok çalışarak, çok emek vererek bu noktaya gelindi. 2006’da göreve başladığımız tarihte, 6 yıl önce 40. sıradaydık. Bartın kamuoyunun ve basının da takip ettiği ve denetlediği gibi vilayetimizin maddi manevi bütün imkanlarımızı eğitim alanına harcadık. Hükümetimiz, Bartın’dan giden her talebe olduğu gibi özellikle takip ettiğimiz eğitim alanındaki taleplerimizi asla geri çevirmedi. Bütün taleplerimiz anında karşılandı, yerine getirildi.” Göreve başladığı yıl eğitim alanındaki hedefinin Bartın’ı birinci yapmak olduğunu, bugün elde edilen sonucun kendisi için bir gurur kaynağı olduğunu dile getiren Küçük, Bartın nüfusunun yüzde 65’inin kırsal kesimde yaşadığını, dolayısıyla öğrencilerin yüzde 65’inin de köylerde olduğunu vurguladı.

Küçük, sözlerini şöyle tamamladı: ”Köy öğrencilerinin lisede okuyabilmeleri için yurtlar yapıldı. Bütün köy çocuklarının, okumak isteyen tüm öğrencilerimiz, lise eğitim öğretimin fiziki imkanlarına kavuşturuldu. Özel idare bütçe imkanlarının yüzde 70’ini her yıl eğitime ayırdık. Ama veliler, gönüllüler çok destek oldu. Biliyorsunuz, eşimin başkanlığını yürüttüğü Bartın Toplumsal Gönüllüler Grubu, her öğrenci velisiyle görüştü, yakından ilgilendi, el ele çalışıldı. Kamu kurumları ”Kardeş Okul” projesi ile bütün kamu kuruluşları eşleştikleri okulları yalnız bırakmadı. Bu bir ekip çalışmasıydı, herkes çalıştı başarıya ulaşıldı. Bu başarı seneye daha da artarak devam edecektir. Bundan sonraki hedefimizse birinciliği kimseye kaptırmamak olacaktır.”

KARABÜK

Karabük İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Gürpınar, Lisans Yerleştirme Sınavı’nda (LYS) MF puan türünde Karabük’ün üçüncü olduğunu belirterek, ”İlimizin başarısı yıllardır istikrarlı bir şekilde devam ediyor” dedi.

Gürpınar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, LYS sonuçlarının açıklanması ile büyük bir mutluluğa büründüklerini, çünkü illerinin her yıl olduğu gibi, bu yıl da MF puan türüne göre Kilis ve Bartın’ın ardından üçüncü sırada yer aldığını söyledi.

TM puanına göre de ilk sekiz il arasında yer alma başarısı gösterdiklerini vurgulayan Gürpınar, ”Bu bizim ve ilimiz için çok iyi oldu. İlimizin başarısı yıllardır istikrarlı bir şekilde devam ediyor. Bu istikrar çok önemli. Ben bu başarıda emeği olan öğrenci, veli ve eğitim camiamıza teşekkür ediyorum. Bu başarılar devam edecektir. Her yıl daha çok çalışıp çıta yükselterek birincilikler elde etme hedefi güdüyoruz” diye konuştu. (NSK)