İşte o bebek Almanya’da 3 yıl önce 4’ü çocuk 9 Türk’ün öldüğü yangının arkasında da dönerci cinayetlerinin faili Neo Nazi çetesinin bulunduğu iddiası Türk aileyi isyan ettirdi. Yangında bir oğlu ölen, bir yaşındaki oğlu Onur da 4’üncü kattan aşağı atılarak kurtarılan anne Nergiz Çalar, “Yıllarca uğraştık. Davalarımız kabul edilmedi. Kimse cezalandırılmadı. Şimdi bu kadar cinayetten sonra araştırmaya başladılar” dedi.

Almanya’da 8’i Türk dönerci, 1’i Yunan, 9 esnaf ve 1 Alman kadın polisi öldüren , Türkler’in de bulunduğu 88 kişilik bir ölüm listesi hazırladıkları tespit edilen 3 kişilik Neo-Nazi çetesinin 3 yıl önce 9 kişinin ölümüyle sonuçlanan Ludwigshafen’deki yangının da faili olduğu iddiası gündeme bomba gibi düştü. 4 katlı binada çıkan yangında pencereden aşağıya fırlatılarak kurtarılan Onur bebeğin annesi Nergiz Çalar, o günü VATAN’a anlattı:

‘Yine en başa döndük’

“Haberlerde dönerci cinayetlerinin arkasında Neonazilerin olduğunu okuyunca şok oldum. Aklıma gelen ilk şey bizim yangındı. Olay sonrasında ağabeyim bir kaç dava açmaya çalıştı ama kabul edilmedi. Olayın basit bir yangın olduğuna hiç inanmadık. Polis şimdi araştırmanın 3 hafta süreceğini söylüyor.”

‘Kimse yargılanmadı’

“Apartman 3 yıl önce yandı ve çok sayıda yakınımız öldü. Ama olayla ilgili hiçbir sonuca varılmadı, kimse yargılanmadı. Türk hükümetinden gelen heyet de karar veremedi. Ya da Alman ve Türk hükümeti kapattı bu konuyu. Bu cinayetler ortaya çıkmasaydı yangının sebebi akıllara hiç getirilmeyecekti. Neo-Naziler Türkiye’nin PKK’sı gibi bir örgüt. Sadece Türklere değil Almanlara’da kin besliyorlar”

“Yangın çıktığında 4’üncü kattaydık, her yer kapkaranlıktı. Annem, ağabeyim ve yeğenlerim cam kenarına geçtik. Onur o zaman 7 aylıktı, diğer oğlum İlyas da 2 yaşına girmemişti. Onur’u o panikle başka bir odada yatağa yatırmıştım. Dumanlar yükseldiğinde odaya koştum. Çocuk nefes alamıyordu, titiriyordu. O sırada ağabeyim Onur’u elimden aldı, camdan aşağı doğru sallandırarak “Aşağı atacağım” diye bağırdı. Uvi isimli polis Onur’un şansı oldu, burnu kanamadan kurtuldu.”

‘Polise doğru fırlattık’

“İlyas onun gibi şanslı değildi. Elimden tutuyordu. Ben dumanlardan kusmaya başladım, başım da dönüyordu. Duvarın yanına düştüm. İlyas elimden kaydı. Annem, oğlum, yeğenlerim o karanlıkta öldüler. Şimdi tek tesellim Onur’um, eşim ve kızım Defnem. Onur şimdi 4 buçuk yaşında. Bir şans sonucu tekrar hayata döndüğünden habersiz yaşıyor. O polisle bir gün yana yana getireceğiz”

”Hatırlamak istemediğim o olayda annemi, yengelerimi ve yeğenlerimi kaybettim. Eşim beyin kanaması geçirdi, 3 yıldır çalışamıyor. Devletin verdiği maaşla geçiniyoruz. Abim Kamil Kaplan da eşini ve çocuklarını kaybetti, kendisi felç oldu. Ben henüz 2 yaşına girmemiş çocuğumu kaybettim. Hem kendi evime, hem de ağabeyime bakıyorum. Bu kadar ağır bir olayın sebebini hala bilmiyoruz. İlk günden beri bunun basit bir elektirik olayı olmadığını düşünüyoruz. Yangın çıkmadan bir kaç dakika önce evin dışındaydık, eve girdikten 20 dakika sonra yangın çıktı. “

‘20 dakikada kül oldu’

“Olaydan sonra yanıgının binanın zemininde çıktığı söylendi ama elektirikten değildi. Bunlar kafamızda soru işareti olarak hep kaldı. 5 katlı ev 20 dakikada kül oldu. O evin caddesinden geçmemeye çalışıyoruz. Apartmanda tanıdıklarımız var ama ev yenilenmiş olmasına rağmen gidemiyoruz.. vatan