Demirören'den Nihat'a: 'Sen benim hayalimsin'

EZELİ rakipleri F.Bahçe ile G.Saray"ın da peşinde koştuğu İsmail"i G.Antep"ten alan Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören, sürpriz Nihat Kahveci operasyonuyla Mehmet Topuz nedeniyle yaşanan hayal kırıklığını bir ölçüde tamir etti.

Demirören"in yönetici arkadaşlarından bile gizlediği Nihat transferinin perde arkası ise bir hayli ilginç... İşte önceki gün 11.00"de başlayıp ertesi gün 01.35"te mutlu sonla biten transferin VATAN farkıyla öyküsü...

NİHAT transfer harekâtı saat 11.00"de Demirören"in menajer Murat Kuş ile yaptığı telefon görüşmesiyle başlıyor. Demirören, “Derneğin şampiyonluk kutlamaları için İzmir"deyim. Nihat nerelerde? Hadi onu da al gel, görüşelim” diyor. Bu konuşmanın ardından transferin gerçekleşmesinde büyük payı olan Kuş, Nihat"a ulaşıyor ve “Demirören de buradaymış. Görüşmek istiyor” diyor. Nihat önce isteksiz, “Gitsek ne olacak ki benim kararımda bir değişiklik olmaz ” diye konuşuyor. Kuş"un “Ayıp olur başkana. Gidelim en azından elini öper bir süre önce olanlar için özür dilersin” biçimindeki uyarısı üzerine Swiss Otel"in yolu tutuluyor.

MURAT Kuş yanında Kahveci ile otele doğru giderken telefonla Demirören"i arıyor ve “Yoldayız başkanım birazdan orada oluruz” diyor. İkili Demirören"in “Otelin yan kapısından gelin ve 8. kata çıkın” şeklindeki uyarısı üzerine Swiss Otel"e Şehit Nevres Bulvarı üzerindeki yan kapıdan girip, 8. katın yolunu tutuyorlar. Saatler 12.30"u gösterirken Demirören de yanındaki yöneticiler ve arkadaşlarını “Yorgunum, biraz dinleneceğim” bahanesiyle atlatıp, konakladığı kral dairesine çıkıyor. Murat Kuş, Kahveci ve başkan Demirören saat 15.00"e kadar odada başbaşa görüşüyorlar. Aslında çoğunlukla Demirören konuşuyor, Nihat dinliyor. İşte Demirören"in bu konuşmaları Nihat"ın Beşiktaş"a dönmesinde çok etkili oluyor:

“BAK kardeşim ben senin kararına saygı duyarım. İspanya"da kalmak isteyebilirsin. Ama şunu bil ki sen benim hayâlimsin. Ben başkanlık dönemimde seni mutlaka Beşiktaş"a geri almak istiyorum. Sana iyi bir teklif yaptık. Aklını kullan.. Eşin anladığım kadarıyla İspanya"daki düzenini bozmak istemiyor. Onunla da konuş. Geleceğin yer İstanbul, senin şehrin. Villarreal"i gördüm, köy gibi bir yer. Orada ne yapacaksın artık.”

EŞİ DE "OKEY" VERİYOR

NİHAT"IN kararını değiştirmesine neden olan bu üçlü görüşme saat 15.00"te sona eriyor. Demirören arkadaşlarının yanına inerken Nihat ve Murat Kuş, Kahveci"nin kayınpederinin evine gidiyorlar. Yol boyunca konuşan menajer Kuş, “Beşiktaş"ta yıldız oldun.. Kaptanlık bandını takar, burada bitirirsin. Jübileni yaparsın. Ayrıca Şampiyonlar Ligi"nde oynayıp kendini gösterme fırsatın da var. Seni bu kadar isteyen bir başkanın olması da avantaj” diyor.

00.30"DA PROTOKOL

EVE gelindiğinde ise Nihat eşi Pınar ile başbaşa bir görüşme yapıyor. Bu görüşme sonrasında Pınar hanım da “Tamam dönelim İstanbul"a. Kabul et teklifi” diyor. 23.00"te Murat Kuş, Demirören"i arıyıp müjdeyi veriyor “Tamam başkan aile razı oldu, görüşmeye hazırız...” Ve saat 00.30 için randevulaşılıyor. Şampiyonluk kutlamalarından sessizce ayrılan Demirören yeniden 8. kata gidiyor ve kral dairesinde Kuş ile buluşup protokolü hazırlatıyor. Ortaya 4 yıl için 12 milyon Euro"luk bir paket çıkıyor. Tüm şartlarda anlaşılıyor ve ardından Nihat odaya çağrılıyor. Saat 01.35"te Nihat protokolü okumadan imzayı atıyor.

TRANSFERİN gerçekleşmesiyle birlikte büyük bir mutluluk yaşayan Yıldırım Demirören, hemen Nihat"a eşini arattırıyor. Sonra telefonu alıp yaklaşık 3-4 dakika Pınar Kahveci ile konuşuyor. Demirören, “Yuvanıza geri döndünüz. İspanya"daki sisteminizi İstanbul"da da aynı biçimde kurmanızı sağlayacağız. Sen kızımız, Nihat oğlumuz. Biz hep beraberiz. Evinde aklına gelebilecek her hangi bir sorunda Revna hanıma emanetsin hiç merak etme. Nihat"ın askerlik sorununu da kafana takma” diyor.

NİHAT 2. telefonu ise Erdoğan Demirören"e açıyor ve “Erdoğan amca beni çok istediğinizi, sevdiğinizi de biliyorum. Güveninize layık olmaya çalışacağım” şeklinde konuşuyor. Ardından saat 01.45"te otelin 9. katında eğlenen Beşiktaşlılar"ın arasına katılıp müjde veriliyor. Kahveci, bu müthiş transfer maratonunun ardından saat 02.30"da tek başına başladığı Kordon yürüyüşüne, 05.30"a kadar devam ediyor