Yakalama karar Bilgi Destek Planı isimli belge 5 sayfadan oluşuyor ve altında dönemin Genelkurmay Harekat Başkanı Nusret Taşdeler’in ismi bulunuyor. Belge “İslami Gelişmeler, Demokratik Türkiye Partisi (DTP) ile ilgili hususlar, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ’ne destek, Yeni dönemde Türk Silahlı Kuvvetleri, Sonuç” başlıklarından oluşan 5 ayrı bölümden oluşuyor.
İşte belgeden bazı satır başları:

22 Temmuz milat oldu

“22 Temmuz seçimlerinin bu nedenle Türkiye ’nin ılımlı İslam ’a dönüştürülmesi gayretleri bakımından bir milat olduğu ve kazanılmış olan başarının verdiği cesaretle AKP’yi ve destekçilerini daha fütursuz ve cüretkâr davranmaya yöneltebilecek din eksenli yeni bir dönemin ötesinde cumhuriyetin ve milletimizin temel değerlerlerinin aşındırılmasına yönelik bir süreci başlatma tehlikesini ortaya çıkardığını da söylemek mümkündür.”

Türkiye din kıskacında

“Nitekim gerek içerde ve gerekse dışarıda Türkiye ’nin giderek daha fazla din kıskacına alındığına dikkat çekilerek, mevcut hükümetin bundan sonra esas olarak kendi tabanından gelecek aşırı isteklerle uğraşacağı ve asıl krizlerin AKP ’nin kendi içinde kaynaklanacağı dile getirilmektedir. Seçimlerden hemen sonraki ‘sivil anayasa’ ve ‘Atatürkçülüğe anayasada yer olup olmadığı’ tartışmaları, yeni anayasanın türbana kilitlenmesi, YAŞ kararlarının yargı denetimine açılması bu sancılı dönemin ilk işaretlerini vermektedir. Başbakan’a yapılan bütün telkinlere rağmen Gül Cumhurbaşkanı seçilmiştir. Bu durumu parti içi dengelerin ve partinin prestijinin korunmasının bir gereği olarak görmek mümkün olsa da Gül’ün cumhurbaşkanlığının yaratacağı sıkıntıları sineye çekmeye hazır oldukları şeklinde anlamak gerekmektedir.”

Çarşaflılar boy gösteriyor

“İç ve dış tepkiler, Gül ’ün cumhurbaşkanlığının parlamenter demokrasinin normal bir uygulaması olduğu yönündedir. Kamoyu ve medya türbanı benimsemiş görülmekte. Cumhurbaşkanı, türban ve diğer hassas konularda başlangıçta dikkatli davranmış ise de yavaş yavaş türbanın davetler, karşılama, uğurlama törenleri vs. ile resmi mahaller ile günlük yaşama girmeye başladığı görülmektedir. Zaten bir müddetten beri esas kamusal alan olan TBMM ’de yapılan çeşitli toplantılarda türbanlı ve hatta çarşaflı hanımlar boy göstermektedir.”

Türbana tepki politikası

“Türbana gösterilecek tepki, alt kademeler için de bir emsal teşkil edecektir. Tepkinin uzun vadede uygulama imkânı olan tutarlı bir politika olması önemlidir. Her ne olursa olsun, kendi manevra sahamızı daraltmayacak ve meteakip girişimlerde elimizi bağlamayacak düzeyde kalması önemli. Esasen, TSK ’nın bugüne kadar devletin niteliklerinin korunması konusunda gösterdiği titizliğe aynen devam etmesi izlenebilecek en tutarlı politika olacaktır. TSK, her şeyi söylemiş söylediklerinin arkasında durduğunu ilan etmiştir. Bundan sonraki tepkilerini davranışları ile göstermesi doğaldır.”