HTC'nin bu ayın ilerleyen günlerinden ilan edecek olan yeni amiral gemisi akıllı telefonunun adı HTC U 11 olacak. 16 Mayıs tarihinde tanıtılacak olan HTC U 11’in çerçevesi, Edge Sense adı verilen dokunmaya duyarlı bir özelliğe sahip olacak. Şirket telefonun bu özelliğini vurgulayan bir tanıtım videosu da yayınladı.

HTC resmen yeni nesil amiral gemisini tanıtmadan telefonu görmeniz mümkün. 91 Mobiles ve @OnLeaks (çok güvenilir bir kaynak) tarafından ortaya çıkarılan tasarımlar, fabrika CAD çizimlerine dayanıyor ve HTC U 11'in parlak kırmızı bir varyantını gösteriyor.HTC U 11, ekranın sol ve sağ taraflarında ince çerçeveler mevcut ancak, üst ve alt çerçeveleri çok ince değil. Toplam inceliğe gelince, telefonun yukarıda belirtilen dokunmaya duyarlı çerçeve nedeniyle altta 8mm ve üstte 9.2mm kalınlığında olduğu söyleniyor.
 
Özellikler açısından, HTC U 11’in Qualcomm'un Snapdragon 835 işlemcisi, 6 GB'a kadar RAM ve 128 GB'ya kadar genişletilebilir dahili bellek sayesinde diğer 2017 amiral gemisi modelleriyle hemen hemen aynı seviyede olması bekleniyor. Yeni HTC akıllı telefon ayrıca 12 MP arka kamera, 16 MP ön kamera, USB Type-C bağlantı noktası ve 3000 mAh pil içerecek. Telefon, Android 7.1 Nougat işletim sistemi ile çalışacak