Debka File: Türk jetini Rus füzeleri vurdu

İsrail istihbarat servisi Mossad’a yakınlığı ile bilinen internet sitesi Debka File, Türk jetini, Rusya’dan Suriye’ye giden Buk-M2 füzelerinin (NATO kod adı SA-11) vurduğunu öne sürdü. Debka FİLE haberinde “Türk Hava Kuvvetleri’ne ait F 4 tipi Super Phantom Latakia üzerinde, Rus yapımı orta menzilli Buk-M2 tarafından vuruldu. Moskova’dan yeni gelen uçaklar 14 kilometre uzaktan dahi ateş edebiliyor. Esad rejimi son haftalarda bu sofistike silahları sağladığından beri üzerinde eğitim çalışması yapıyor” dedi. Site ayrıca Rus üreticilerin Suriye’ye bu konuda eğitim desteği verdiğini öne sürdü.

15 AYDIR İLK KEZ NATO ÜYESİ HEDEF ALINIYOR

Site “Bu 15 aydır Rusya’dan silah temin eden Suriye’nin bir NATO üyesi ülkeyi ilk kez hedef alışı.“ ifadesini kullandı. Öte yandan DebkaFile’in İsrail askeri yetkililerini kaynak göstererek verdiği bilgide kaynakların “Aynı zamanda İsrail yapımı bir uçak, Rus yapımı silahlar tarafından son 5 yıldır ilk kez hedef alınıyor” sözlerine yer verdi.

RUS SİLAH ŞİRKETİ: KİM SALDIRI YAPIYORSA, BU SİSTEMLERİ HESABA KATMALI

Suriye orta ve uzun menzillisilahlarını Rusya'nın en büyük silah şirketi olarak bilinen Rosoboronexportşirketinden sağladı. Geçen hafta konuşan şirketin genel direktörü Anatoly P.Isaykin, söz konusu savunma sistemlerinin uçaklara ve gemilere karşı güçlü birsavunma sağlayacağını söylemişti. New York Times gazetesine konuşan Isaykin,"Bu bir tehdit değil, fakat kim saldırı planlıyorsa, bu sistemleri hesabakatmalı." Şeklinde konuşmuştu. Rusya,bu ihracatla dikkatleri üzerine çekmişti. Suriye, Rusya'dan yıllık ortalama 500 milyondolarlık silah satın alıyor. Ayrıca Fransız Le Figaro gazetesi de geçen hafta Rusya'nın Suriye'nin Türkiye sınırına bir radar üssü kurduğunu iddia etmişti.