Siyah-beyazlı yöneticilerin önümüzdeki günlerde Fransa"ya gitmesi beklenirken, Fransız oyuncunun da Beşiktaş"a sıcak baktığı vurgulandı

Yabancı transferinde Kuranyi ve Quaresma gibi isimlerle gündeme gelen Beşiktaş Yönetimi, rotasını Sidney"e çevirdi. Daha önce Almanya"da, Kuranyi"nin menajerleriyle yaptığı görüşmeden istediğini alamayan siyah-beyazlı yönetimin, Fransa"nın Olympipue Lyon takımında top koşturan Sidney Govou ile temasa geçtikleri öğrenildi.
30 yaşında ve bonservisi elinde olan oyuncuyu bir süredir takip eden siyah-beyazlıların, bu oyuncunun menajerleriyle görüştüğü bildirilirken, Sidney"in de Türkiye"ye gelmeye sıcak baktığı vurgulandı. Bu sezon Lyon"da fazla forma şansı bulamayan Fransız futbolcuya ülkesinden de teklifler gelmesine rağmen, yabancı bir ligde oynamak istemesi nedeniyle Beşiktaş"ı ilk plana aldığı belirtildi. Lyonlu oyuncunun tek isteğinin, sözleşmenin üç yıllık olmasının olduğu öğrenildi.

Büyüklerden almak yok
Fransız Milli Takımı"nda da zaman zaman forma giyen Sidney"in, forvet özelliğinin yanı sıra sağ kanatta da görev alabilecek nitelikte bir oyuncu olması nedeniyle Mustafa Denizli"nin listesine girdiği bildirildi. Beşiktaş Yönetimi"nin, önümüzdeki günlerde Fransa"ya giderek bu oyuncuyla bire bir görüşmelerde bulunacağı belirtildi..
Öte yandan Beşiktaş Futbol Komitesi"nin yeni sezon için transfer döneminde Galatasaray ve Fenerbahçe"den futbolcu transfer etmemeyi kararlaştırdıkları ifade edildi.

Skandalın aktörlerinden
Fransa"da, geçtiğimiz günlerde ortaya çıkan seks skandalının başrol oyuncularından birinin Sidney Govou olduğu belirtilmişti. Govou, Frank Ribery ve Karim Benzema"nın para karşılığı Fas asıllı Zahia Dehar isimli kızla birlikte oldukları ifade edilmişti.
Yapılan araştırmada, diğerlerinin ilişkiye girdiği sırada kızın 18 yaşından küçük olduğu, ancak Govou"nun, bu yıl mart ayında kızla para karşılığı ilişkiye girdiği için, Dehar"ın bu tarihte reşit olduğu söylenmişti.
Başkan Jean-Michel Aulas, Govou"nun tanık olarak soruşturmaya gittiğini belirtti, “Ben ona inanıyorum” dedi.

Sidney Govou kimdir?
Benin asıllı Fransız oyuncu. 1979 Fransa doğumlu... Lyon"un alt yapısından yetişen golcü, 1999 yılından bu yana aynı takımda forma giydi. 287 lig maçında 49 kez rakip fileleri havalandırdı. Govou, Avrupa Kupaları"nda da toplam 20 gol kaydetti. Fransa Milli Takımı"nda da 43 kez yer alan yıldız, 10 gole ulaştı.