Pankreas kanseri Ceyla Gölcüklü"nün çarşamba günü 11.45"te hayata veda ettiği ortaya çıktı.. Gölcüklü"nün cenazesi annesinin fenalaşması nedeniyle henüz hastaneden alınmadı...

Sosyetenin tanınmış ismi Ceyla Gölcüklü"nün (38)sağlık durumuyla ilgili iddialara son noktayı VATAN koyuyor. Beyin ölümü gerçekleşen ve yaşam destek ünitesine bağlı olarak yaşatılan Gölcüklü"nün geçen çarşamba sabahı 11.45"de ex olduğu ortaya çıktı. “Ölmedi, yaşıyor”, “Makinaya bağlı ancak ailesi fişinin çekilmesini istemiyor”, “Helallik vermesi için eski eşi bekleniyor”, “Tedavisi sürüyor”...

Tüm bunlar pankreas kanserine yakalanan cemiyet hayatının tanınan ismi Ceyla Gölcüklü"nün sağlık durumuyla ilgili ortaya atılan iddialardı. Bir süredir Amerikan Hastanesi"nde tedavi gören Gölcüklü hakkında ne ailesi ne de hastanenin bilgi vermemesi beraberinde bir yığın söylentiyi getirmişti. Tüm bu gelişmelerin ardından acı gerçek ortaya çıktı. İşte acı olayda son durum:

Gölcüklü Amerikan Hastanesi"nin acil servisine 23 Kasım Salı günü getirildi. Durumu çok ağır olduğu için hemen yoğun bakıma alındı. Hastane kaydı boşandığı eşinin soyadıyla yapıldı. Kardeşi Şevket Gölcüklü hastane yönetimini "Ceyla Hanım ile ilgili kesinlikle bilgi vermeyeceksiniz" diye tembihledi. Bunun üzerine Gölcüklü"nün ismi hastane kayıtlarına kırmızı renkle girdi.

Yani hastalarla ilgili bilgi sistemine girildiğide Gölcüklü"nün ismi ekrana kırmızı renkte geliyordu. Bunun anlamı da "hastanın burada olduğu bile gizlenecek, kimseye bilgi verilmeyecek" demekti.

Anne perişan

Öyle de oldu. Hastaneye gelen en yakınlarına bile "Böyle bir hastamız yok" denildi. Gölcüklü"nün 15 günlük yaşam mücadelesi beyin ölümüyle birlikte son bulmuştu. Ancak ailesi yaşam destek ünitesine bağlı olarak yaşatılan Ceyla Gölcüklü"nün fişinin çekilmesine izin vermedi. Ta ki 8 Aralık çarşamba gününe kadar. Gölcüklü Çarşamba sabahı 11.45"de yaşamını yitirdi. Bu durum önce kardeşi Şevket Gölcüklü"ye açıklandı. Daha sonra da anne Tülin Gölcüklü"ye. Sinir krizleri geçiren Tülin Hanım, sakinleştirici iğnelerle uyutuldu.

Ceyla Gölcüklü"nün cenazesi dün haberimiz yayına girdiği saate kadar hastaneden alınmadı. Gölcüklü"nün annesinin kendisine gelmesiyle aile cenazenin nerede toprağa verileceğine karar verecek.

Vatan