CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, basın toplantısının ardından ilk MYK toplantısını düzenledi. Soldan sağa isimler şöyle: Mehmet Ali Özpolat, Mehmet Zeki Gündüz, İsa Gök, Mesut Değer, Umut Oran, Kemal Kılıçdaroğlu, Hurşit
Güneş, İzzet Çetin, Alaattin Yüksel, Süheyl Batum, Gürsel Tekin, Melda Onur.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partinin yeni yönetiminde son dakika rötuşları yapmak zorunda kaldı.

Mayıs ayındaki kurultayda seçilen PM(Parti Meclisi)"nde yer alan isimlerin Önder Sav"ın ağırlıklı etkisiyle belirlenmiş olması ve Kılıçdaroğlu"nun da yeni yönetimi mevcut PM içinden seçmek zorunluluğunun bulunması nedeniyle “kendi ekibi” diye nitelenecek MYK üyelerini belirlemekte sıkıntı yaşadı. Kılıçdaroğlu, eski MYK"dan 5 kişiyi yeni MYK"ya taşımak istedi. Ancak 2 kişi yeni MYK"da görev almayı kabul etmeyince yerlerine yeni isimler belirledi. Kılıçdaroğlu eski MYK üyeleri Gülsün Bilgehan ile Gökhan Günaydın"a yeni MYK"da da görev verdi. CHP Genel Merkezi"nin açıkladığı ilk listede yer alan Bilgehan ve Güneydın çekilince yerlerine Didem Engin ile Zeki Gündüz getirildi. Kılıçdaroğlu"nun genel sekreter yaptığı Nihat Matkap da bu görevi kabul etmeyince yerine Süheyl Batum genel sekreterliği üstlendi. İşte yeni MYK"nın yeni üyeleri ve görev alanları şöyle:

GÜRSEL TEKİN (Örgütlenme ve örgüt yönetimleri): Bülent Ecevit"in genel başkanlığını yaptığı CHP"nin gençlik örgütüne katıldı. 12 Eylül"de siyaset yaşamı kesintiye uğradı. 1984 yılında Sosyal Demokrasi Partisi"yle siyasete yeniden döndü. 1989 yerel seçimlerinde SHP"den Kadıköy Belediye Meclis üyesi seçildi. 2004 yerel seçimleriyle istanbul Büyükşehir Belediye Meclisi üyesi olan Tekin, 2002-2005 yılları arasında CHP İstanbul İl Başkan Yardımcılığı görevini üstlendi.



HURŞİT GÜNEŞ (İdari ve mali işler): Ekonomist-Yazar.. Eski CHP"li bakanlardan Turan Güneş"in oğlu.. Altan Öymen"in genel başkanlığa seçildiği bu kurultayda, Hurşit Güneş, Hasan Fehmi Güneş, Murat Karayalçın, Ertuğrul Günay ile birlikte adaydı. Daha sonra 2008 kongresinde de Baykal"a karşı Mustafa Sarıgül ile birlikte genel başkanlık için rakip oldu. Adaylığını açıklarken Baykal ve Sarıgül"ü kastederek “İki aday müsveddesi birbirlerinin arasında kavga ediyorlar. Partilimizi ve seçmenimizi üzüyorlar. İkisine de `Çekilin` diyorum. Çıkmayın aday.” açıklamasıyla dikkat çekmişti.

MESUT DEĞER (Seçim ve hukuk işleri): 22. Dönem"de Diyarbakır milletvekilliği yaptı. TBMM Şemdinli Araştırma Komisyonu"nda görev aldı. Uğur Mumcu Vakfı (UMİAG) Kurucu Üyesi.



İSA GÖK (Tanıtım, basın ve propaganda): CHP Mersin Milletvekili. TBMM Anayasa Komisyonu üyesi. Meclis komisyonlarında ve Genel Kurul"daki yasama çalışmalarında iktidar grubuna yönelik radikal söylemiyle tanınıyor.

ALAATTİN YÜKSEL (Yerel yönetimler): Alaaddin Yüksel 1950 doğumlu Ege Üniversitesi İşletme Mezunu, İş adamı, Yükseliş Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı. Yüksel, 2005"ten bu yanan aktif siyasetin içinde değildi. Yüksel evli 2 çocuk sahibi.

İZZET ÇETİN (Meslek kuruluşları, sendikalar ve STK"lar): 22. dönem Kocaeli milletvekili. Ankara İTİA Sevk ve İdarecilik Yüksek Okulu mezunu. Sendikacı - DİSK Aster-İş Sendikası Kocaeli Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi, Türk Harb-İş Sendikası Gölcük Şube Başkanı, Türk Harb-İş Sendikası Genel Başkanı, Türk-İş Başkanlar Kurulu Üyesi, Uluslararası Kamu Sendikaları (PSI) Yönetim Kurulu Üyesi, Kamu İşletmeciliğini Geliştirme Vakfı (KİGEM) Yön.Kur. Üyesi, Türkiye İnsan Hakları Kurumu Vakfı (TİHAK) Kurucu Üyesi



OĞUZ OYAN (Dış ilişkiler ve yurtdışı örgütlenmeler): İzmir milletvekili. Öğretim Üyesi; İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi"ni bitirdi. Paris I Pantheon-Sorbonne Üniversitesi"nde “Devlet Doktorası” (Doktorat D"Etat) derecesini aldı.İktisat, Maliye Doçenti, sonrasında Profesörü oldu. Ankara İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi"nde ve Gazi Üniversitesi Maliye Bölümü"nde üstlendiği öğretim üyeliği görevini Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Maliye Bölümü"nde sürdürdü.

TARİŞ Tarım Satış Kooperatifleri Birlikleri Genel Müdürlüğü yaptı. TÜRK-İŞ Araştırma Merkezi Müdürlüğü görevini yürüttü. Çok sayıda makalesinin yanında ayrıca 5 kitabı yayınlandı. 22. Dönem"de de parlamentodaydı. Çok iyi düzeyde Fransızca biliyor.



DİDEM ENGİN (Kadın örgütlenmesi ve kadın kolları): 2007"de Kılıçdaroğlu ile aynı bölgeden milletvekili adayı oldu ancak seçilemedi. Fransız Büyükeçiliğine bağlı "Charles de Gaulle Lisesi"ni bitirdi. Galatasaray Endüstri Mühendisliği"ni ikinci olarak bitirdikten sonra Avrupa Komisyonu Jean Monnet Bursu"nun yazılı sınavını 1. olarak kazanarak Belçika Bruges"deki College of Europe"de "Avrupa Ekonomisi" alanında yüksek lisans yaptı. Engin AB fonları ile yürütülen projelerin ihalelerini düzenleyen "Merkezi Finans ve İhale Biri"minin kuruluşunda görev aldı ve bir yıl kadar da ihale yöneticisi olarak görev yaptı. Daha sonra kendi danışmanlık şirketini kurdu.

ZEKİ GÜNDÜZ (Gençlik örgütlenmesi ve gençlik kolları)

Umut Oran (Ekonomik ve mali politika): İş hayatına Koç Holding"in tekstil şirketi Bozkurt Mensucat"ta başladı. 5 yıl sonra sıfırdan kendi şirketi Domino Tekstil"i kurdu. “Anadolu"da istihdam oluşturma” amacıyla 600 çalışanlı fabrikasını Bolu"da açtı. 2002"de Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği Başkanı seçildi. Türk özel sektörünü, Dünya Ticaret Örgütü, Avrupa Komisyonu ve ABD Dış Ticaret Bakanlığı"nın da yer aldığı çeşitli platformlarda temsil etti. GAP Kalkınma Platformu Yürütme Kurulu, ÇYDD ve CHP üyesi.



Mehmet Ali Özpolat (Halkla ilişkiler): İstanbul Milletvekili. 22. dönemde de parlamentodaydı. İstanbul Üniversitesi Hukuk fakültesi mezunu. Serbest avukatlık yaptı.

SENCER AYATA (AR-GE BYK platformu): Ünlü sosyolog Prof. Sencer Ayata ODTÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü olarak görev yapıyor.

MELDA ONUR (Parti içi eğitim): Eski Gazeteci. Gürsel Tekin ekibinden. Babasını subay olması nedeniyle Türkiye"yi dolaşarak büyüdü. Fransa"da uluslararası ekonomi ilişkileri okudu.

İkinci koltuk


SÜHEYL BATUM (Genel Sekreter): Bahçeşehir Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı olan Batum, 1955 yılında İstanbul"da doğdu. Öğrenimini Galatasaray Lisesinde tamamladı. 1979 yılında Paris Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirdi. 1980 İstanbul Üniversitesi"de Anayasa Hukuku üzerine asistanlık yapmaya başladı. 1985 yılında “Referandum politik katılımdır”teziyle doktorasını tamamladı. 1996 yılında “Avrupa İnsan Hakları Anlaşması ve Türkiye üzerine Etkileri” isimli teziyle Galatasaray Üniversitesi Hukuk Fakültesinde profesör ünvanını aldı. Bir dönem adı DP Gene Başkanlığı için gündeme getirildi.

Vatan