İzmirli öğretmen Evrim Tekinöz (24), ataması yapılan Muş Alparslan Yatılı İlköğretim Bölge Okulu"nda (YİBO) teknoloji ve tasarım bölümüne ait bir sınıf olmayınca kolları sıvadı ve kazan dairesini sınıfa çevirdi.
Gazi Üniversitesi Endüstriyel Sanatlar Fakültesi"ni 2009"da dereceyle bitiren Tekinöz, kendi isteğiyle atandığı YİBO"da okulun kullanılmayan 100 metrekarelik kazan dairesini bir işçi gibi çalışarak sınıfa çevirdi. Muş"a kendi isteğiyle geldiğini belirten Tekinöz, “Okulda "teknoloji ve tasarım" sınıfı olmadığını görünce üzülmek yerine çare aradım. Kullanılmayan kazan dairesini görünce müdür beyin izniyle burayı kendi ellerimle sınıfa çevirdim. Böylece YİBO"da ilk kez "teknoloji ve tasarım" sınıfı açıldı. Şimdilik 50 öğrencim var” dedi.
Annesinin takı tasarımcısı ve babasının makine mühendisi olduğunu anlatan Tekinöz, üniversitede oksijen kaynağı, metal ve ağaç işleri, elektronik ve elektrik dersleri gördüğü için sınıfı hazırlarken zorlanmadığını kaydetti. İki kız kardeşi bulunduğunu belirten Tekinöz, çalışmalarında aynı okulda sınıf öğretmeni olan Elif İrem Ak"ın (25) da büyük yardımı olduğunu söyledi. Tekinöz, öğrencilerin gözdesi olurken, Okul Müdürü Mehmet Güneş de “Kazan dairesini sınıf yaptı. Kendisini tebrik ediyorum” dedi.

DHA