Elano, Deivid"in geçen yılki doğum gününde her şeyi anlattı: “Burada paramı alıp, formamı giyeceğim. Ardından 2010 Dünya Kupası"nda kendimi gösterip transfer olacağım.”

MEĞER Elano hiçbir zaman gerçek bir G.Saraylı olmamış, sarı-kırmızılı takımı kariyerini yeniden ayağa kaldırmak için bir basamak olarak görmüş... Sambacı, 2009-10 sezonu başında “Yeni Hagi olur” umuduyla sarı-kırmızılı renklere, forma şansı bulmakta zorlandığı Manchester City"den kazandırılmıştı. G.Saray"a geldiği ilk günlerde, Elano"nun bu tercihi Milli Takım"a seçilebilmek için yaptığı yorumları yapılıyordu. Ve Brezilyalı yıldızın bunu geçen sene vatandaşı Deivid De Souza"nın doğum gününde itiraf ettiği ortaya çıktı.

O dönem F.Bahçe forması giyen Deivid"in doğum günü kutlamasına katılan Elano, İstanbul"da oynayan diğer Brezilyalılar"a yeni takımında yaşadıklarını, günlerinin nasıl geçtiğini anlatıyordu... Ve bu sırada ilginç bir itirafta bulundu...

“G.SARAY"A gelmemdeki en büyük etken burada daha fazla şans bulabilecek olmam. Türkiye"de göstereceğim performansla Brezilya"nın 2010 Dünya Kupası kadrosuna seçilmek istiyorum. Güney Afrika"da da iyi oynarsam, büyük bir takıma transfer olabilirim.

"HİÇ ALIŞAMADIM"

BURADA maaşımı hesabıma yatırıyorlar. İşimi yapıp, paramı almaya bakarım. (4 yıllık sözleşme imzalamıştı. Yıllık ücreti 2 milyon 750 bin Euro) Sizler burayı seviyorsunuz. Ancak ben bir türlü alışamadım. Dünya Kupası"ndan sonra büyük olasılıkla zaten gelecek sezon Türkiye"de oynamam.”

İŞTE bu sözleri sarfeden Elano Blumer"in planları aslında büyük ölçüde tuttu. Geçen sezon 38 maçta oynayıp, 6 gol attı ve 4 asist yaptı. Bu sayede Brezilya"nın Dünya Kupası kadrosuna gitmeyi başardı ve Güney Afrika"da çok iyi bir performans sergiliyordu ki, Fildişi Sahili maçında aldığı darbeyle yaşadığı sakatlık her şeyi altüst etti.

YAŞADIĞI uzun süreli sakatlık nedeniyle transferi gerçekleşmeyen ve planları bozulan Elano"nun bu sezonki mutsuz görüntüsünün altında da yaşadığı hayâl kırıklığı yatıyor..