AYDINPOST HABER SERVİSİ/Murat UÇKAÇ-AYDIN’da 18 yaşından küçük üç genç, parkta alkol aldıktan sonra caddede park halinde bulunan yaklaşık 20 otomobilin üstünde zıplayarak zarar verdi, iki işyerinin de camlarını kırdı. Kaçan üç gençten ikisi polis tarafından yakalandı. Poliste hırsızlık suçundan kaydı bulunan iki gencin ifadelerinde oyun olsun diye otomobil ve işyerlerine zarar verdiklerini söyledikleri öğrenildi.

Olay, Cuma Mahallesi 210, 213 ve 215 Sokaklarda bugün saat 02.00 sıralarında meydana geldi. Zafer Meydanı’ndaki parkta bir süre alkol alan, 17 yaşındaki F.İ., 16 yaşındaki F.A. ve kimliği henüz belirlenemeyen arkadaşları, iddiaya göre oyun olsun diye sokakta park halindeki 20 otomobilin üzerinde zıplayıp hasar oluşmasına yol açtı. Hızlarını alamayan üç genç, daha sonra iki işyerinin de camlarını kırdı. Gürültüye uyananların haber vermesiyle olay yerine gelen polis, koşarak kaçan üç gençten F.İ. ve F.A.’yı yakalamayı başardı. Kaçan üçüncü gencin ise kimliğinin belirlenmeye çalışıldığı bildirildi.
 
Yorgancılık yapan 54 yaşındaki Hakkı Ernuz, işyerini kapayıp evine gittikten sonra komşularının haber vermesi üzerine tekrar işyerine geldiğini ve gördüğü manzara karşısında şoke olduğunu söyledi. Ernuz, "Balici çocuklar arabaların üzerinde yürümüş, benim de dükkanımın camlarını kırmışlar. İşyerimin camlarını kırık görünce çok şaşırdım niye böyle bir şey yaptılar anlamadım" dedi. Olayda, 09 AP 089 plakalı otomobili zarar gören 37 yaşındaki Ayhan Kaynar ise "Gürültü üzerine dışarı çıktık. Arabalara zarar vermişler bizi görünce kaçtılar" diye konuştu.
 
Otomobilleri zarar gören vatandaşlar, Efeler Polis Merkezi’ne gidip şikayetçi oldu. Yakalanan F.A. ve F.İ.’nin hırsızlık suçundan poliste çok sayıda kaydı olduğu öğrenilirken, iki şüpheli Çocuk Şube ekiplerine teslim edildi. Kaçan üçüncü gencin ise yakalanması için çalışmaların sürdüğü belirtildi.