Büyükşehir Belediye Meclisi'nin 124 gündem maddesiyle Antalya Su ve Atıksu İdaresi Genel Müdürlüğü Konferans Salonu'ndaki Eylül ayı ilk toplantısının ardından, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'in talebi üzerine yapılan devam toplantısında, ekim ayında gerçekleştirilmesi planlanan 51. Uluslararası Altın Portakal Film Festivali'nde verilecek ödüllerle ilgili gündem maddesi görüşüldü.

Türel, yaptığı konuşmada, bir dahaki meclis toplantısının Ekim ayında yapılacak olması ve festivalin de aynı tarihlere denk gelmesi nedeniyle verilecek ödül miktarlarının bu ay içerisinde belirlenmesi gerektiğini söyledi.

Ödül miktarlarında önceki yıllara göre fazla bir değişiklik yapmadıklarını ifade eden Türel, festivalin güzel bir şekilde geçmesi temennisinde bulundu.

Oybirliğiyle alınan kararla festivalde en iyi filme 350 bin, en iyi ilk filme 125 bin, en iyi yönetmene 75 bin, en iyi senaryoya 30 bin, en iyi görüntü yönetmenine 30 bin, en iyi film müziğine 30 bin, kısa filme 15 bin, belgesele 30 bin ve ilk belgesele 5 bin lira ödül verilmesi kararlaştırıldı.