Özgentürk'ün senaryosunu da kendisinin yazdığı filmin adını onlarca seçenek arasında www.hurriyet.com.tr okurları belirledi.

Anketin ilk aşamasında en çok oyu alan iki isim seçildi. En çok oyun Terazi ve Yengeç Oyunu isimleri aldı. Daha sonra anketin ikinci aşamasında ise sitemizin okurları Yengeç Oyunu ismini seçti. Şimdi bu film seyirciyle buluşmaya hazırlanıyor.

KÜÇÜK KENTİN BÜYÜK KAHRAMANLARI

Bir çok başarılı filme imza atan Ali Özgentürk'ün yeni filmi "Yengeç Oyunu", Ayça İnci, Ayşe Kökçü ve Özcan Varaylı gibi deneyimli oyuncularla üniversiteli genç yetenekleri buluşturdu.

11Türk Sineması'nın önemli yönetmenlerinden Ali Özgentürk'ün imzasını taşıyan ve küçük bir kentin ayakta kalmaya çalışan kahramanlarını, özellikle kadınların hayat hikayesini anlatan "Yengeç Oyunu", 3 Nisan'da gösterime giriyor. Tarihçi Halil İnalcık'ın Sabancı Üniversitesi'nde öğrencileriyle birlikte yürüttüğü araştırmaların ardından kitaplaştırdığı, 15. ve 16. yüzyıllarda gerçekleşen Osmanlı mahkemelerinin kayıtlarından yola çıkarak senaryosuna imza atıp yönetmen koltuğuna oturan Ali Özgentürk, aynı zamanda filmin yapımcılığını da üstlendi. Filmin ismi ise bir internet sitesinde binlerce kişinin katılımıyla yapılan anket sonucu belirlendi.

Yengeçlerle dolu bir toplumda özellikle kadınların ayakta kalma mücadelesini anlatan film, üniversite öğrencileri, anne ve üç kızı ve bir Belediye Başkan adayı arasında geçen duygusal eğlence. İstanbul üniversitelerinde tarih asistanlığı yapan Asya (Ayça İnci), yanına beş yaşındaki kızı İpek"i de (Gizem Kaçar) alarak, kendine yeni bir hayat kurma umuduyla doğduğu şehre gelir. Kısa sürede üniversitede iş bulan Asya, öğrencileriyle birlikte kendisini, hepsinin hayatlarını değiştirecek sıra dışı bir projenin içinde bulur. Eski Osmanlı mahkemelerinin belgelerini inceledikleri sırada, herkesin ilgisini çeken bir vakayla karşılaşırlar. 1917 yılında, Yengeç Salih isimli bir kabadayı, mahallede yalnız yaşayan ve geceleri geç saatlerde evine gelip giden Nuriye adındaki bir ebeyi, fahişe olduğu gerekçesiyle öldürmüştür.