Milli Takım"da yardımcı antrenör Oğuz Çetin"e yönelik eleştiriler had safhaya ulaşırken, Guus Hiddink ile prensip anlaşmasının yapıldığı sıralarda Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener ile Hollandalı hocanın arasında yardımcı antrenör konusunda ilginç diyaloglar yaşandığı ortaya çıktı.

Anlaşmanın sağlanmasından sonra Hiddink"in, yardımcısının belirlenmesi için federasyondan destek istediği belirtildi. Hollandalı hocanın, “Gittiğim her ülkede, hiçbir zaman yanımda yardımcı hoca götürmedim. Tam tersi yardımcılığımı yapacak hocayı hep o ülkeden seçtim. Sizin kafanızda bir isim var mı? “ diye sorduğu öğrenildi.

Hiddink"in, Çetin"i sorduğu, Başkan Özgener"in ise, “Terim"in gitmesi ile birlikte görevden ayrıldı” diye yanıt verdiği bildirildi. Özgener"in ardından yardımcı hoca konusunda İstanbul Büyükşehir Belediyespor"un başarılı çalıştırıcısı Abdullah Avcı"yı önerdiği belirlendi.

Guus Hiddink"in ikinci sorusu ise “Lisan biliyor mu?” oldu. Yapılan araştırmalar sonunda Avcı"nın yabancı dil bilmediğini öğrenen Hollandalı çalıştırıcı, “Yardımcımın dil bilmesi şart... Bugüne kadar hiçbir yardımcımla tercüman aracılığıyla konuşmadım. Kaldı ki Oğuz Çetin lisan biliyor ve kendisini de iyi tanıyorum” dedi. Bunun üzerine Hiddink"in de isteğiyle Başkan Mahmut Özgener"in rotayı hem Almanca, hem de İngilizceyi iyi konuşan Oğuz Çetin"e çevirdiği kaydedildi.