Önemli isimleri kadrosunda buluşturan Unkle, Avea"nın düzenlediği Escape To Music konserleri kapsamında bu akşam Refresh The Venue"de sahneye çıkacak. Ekibin kurucusu James Lavelle, konser için “Mükemmel bir şov olacak” diyor.

Unkle, sanatçı bir ailede doğan ve çocuk yaşta çello ile başladığı müzik kariyerine Oxford"un underground partilerinde DJ"lik yaparak devam eden James Lavelle"in okul yıllarındaki projesi. Bu ekip yıllar geçtikçe genişledi ve 2010 yılında düzenlenen birçok festivalde önemli isimlerin üzerinde headliner olarak sahne aldı. James Lavelle, Pablo Clements, James Griffith, Joel Cadbury, Michael Lowry ve Gavin Clark"tan kurulu grup, 2011 turnesi kapsamında bu akşam İstanbullu hayranlarıyla buluşacak.

İlk albümünüzden bu yana Richard Ashcroft, Thom Yorke, Nick Cave gibi ünlü isimlerle işbirliği yaptınız. Onlarla nasıl bir araya geldiniz?

James Lavelle: Başta Mo"Wax adlı plak şirketim vardı. Mo"Wax ile İngiltere"de çok farklı ve yeni işler yapıyorduk. Mo"Wax ve Unkle sayesinde birçok kişiyle tanıştım, müzik dünyasının önemli isimleriyle işbirliği yapma fırsatı buldum.

Çok genç yaştan itibaren müzik piyasasındasınız. Bunun avantajları ve dezavantajları nelerdi?

- Genç yaşta başlamanın avantajı, kısa sürede birçok iş başarıp insanları şaşırtabilmek. Tabii genç yaşta ciddiye alınmanız da bir hayli zor oluyor.

Film müzikleri yapmak ileride de müzikal kariyerinizin bir parçası olacak mı?

- Film müzikleri yapmaya devam edeceğiz ve bunu yapmaktan büyük zevk duyuyoruz. Bize ilham veren bir şey bu.

BURADA ÇALMAK HARİKA BİR DUYGU

Bize en sevdiğiniz film müziğini söyler misiniz?


- En sevdiğim, “Blade Runner” filminde çalan “Vangelis” adlı parça.

Son dönemdeki favori grup ve müzisyenleriniz kimler?

- Bu aralar favori grubum olarak Warpaint"i işaret edebilirim. Aynı zamanda oldukça severek dinlediğim Radiohead, hatta Paul Epworth"den James Blake"e kadar birçok isim sayabilirim. Kanye West"in çalışmalarıyla da her zaman yakından ilgilenmişimdir. Tabii her şeyin en başında birlikte çalıştığım Pablo"yu da unutmamam gerek.

26 Mart gecesi ilk defa İstanbul"da çalacaksınız. Hayranlarınız uzun zamandır bu anı bekliyor. Sizin beklentileriniz neler?

- İstanbul benim en sevdiğim şehirlerden biri, burada çalacak olmak harika bir duygu. Katılımcıları eğlendirmek istiyoruz, dolayısıyla amacımız mükemmel bir şov ortaya koymak.

Türk seyircisi sizce geceden ne beklemeli?

- Beş farklı albümden çalmayı ve bunu da görsel şovlarla desteklemeyi düşünüyoruz. Kısacası herkesin eğlenmesini ve aynı zamanda eşsiz bir deneyim elde etmek istiyoruz. Umuyoruz ki çok eğlenecekleri bir gece olacak.