Bir mama firması tarafından gerçekleştirilen etkinlikte hayvanseverler, bando eşliğinde köpekleri ile yürüyüş yaptı. Bostancı sahilinde sabahın erken saatlerinde hayvanseverlerin katıldığı ‘Özgür Patiler Geçidi' renkli görüntülere sahne oldu. Yürüyüş programı başlamadan önce bir araya gelen köpekler, ilginç görüntüler oluşturdu. Yürüyüşe katılan çocukların ise bir hayli heyecanlı oldukları görüldü.

Yürüyüşün ardından hayvanların spor yapması için oluşturulan parkura gelindi. Köpekler burada oluşturulan parkurda, yaptıkları sporla tüm dikkatleri üzerine topladı. Atlama parkurlarını başarı ile geçen köpekler, çevredekiler tarafından ilgi ile izlendi.

Hayatı evcil bir hayvanla paylaşmanın insanın yaşayabileceği en güzel deneyimlerden biri olduğunu belirten Pazarlama Direktörü Petek Uslu, "Türkiye'de yeni tanınmaya başlayan köpekli sporları en keyifli sosyalleşme alternatiflerinin başında geliyor" dedi.

Champion Agilitiy Frisbee Team Kurucusu Uğur Kurşun ise, "Amacımız yalnızca köpekleri eğitmek değil, sahiplerini de sahiplerini de bu konuda bilinçlendirerek köpeklerin sosyal yaşama katılımını arttırmak" şeklinde konuştu. Hayvanseverler ise, "Çok fazla böyle bir etkinlik olmuyor. Köpeğim için keyifli bir yürüyüş olacağını düşünüyorum. O yüzden katıldım" dedi.