İstanbul'da eğitim gören Aydın öğrenciler için düzenlenen ve burs müracaatlarının da değerlendirildiği kahvaltılı toplantı Cevizlibağ Polis Eğitim ve Kongre Merkezinde yapıldı. Aydın Vakfı Başkanlığı görevini yürüten Bozdoğanlı işadamı Aydın Çetin'in sahibi olduğu DAXOM firmasının sponsorluğunu yaptığı kahvaltıya vakıf yönetim kurulu üyeleriyle 250 Aydınlı öğrenci katıldı.

Kahvaltı sırasında öğrencilere hitaben bir konuşma yapan Vakıf Başkanı Aydın Çetin; İstanbul'da yüksek öğrenim gören Aydınlı 150 öğrenciye her yıl karşılıksız olarak burs verdiklerini, bu yıl 250 öğrencinin burs başvurusu yaptığını, başvuruda bulunan öğrencilerin ekonomik durumu, öğrenim başarı durumu, okuduğu okul ve bölüme göre değerlendirme yaptıklarını söyledi. Konuşmanın ardından kahvaltıya katılan öğrenciler, teker teker adı ve soyadını, hangi ilçeden olduklarını ve okudukları okulları söyleyerek kendilerini tanıttılar.

Kahvaltıda Türkü Şöleni
Son yıllarda sıkça adını duyuran ve bazı televizyon kanallarında ”Yörük Kızı” adlı program yapan Uşaklı türkücü Fatoş Kadıoğlu kahvaltının ardından sahneye çıkarak Ege türkülerinden oluşan bir konser verdi. Bir saati aşkın süreyle sahnede kalan Fatoş Kadıoğlu söylediği türkülerle Aydınlıları coşturdu. Konser sırasında piste çıkan vakıf yöneticileri ve öğrenciler çeşitli zeybek oyunları oynayarak memleket özlemi giderdiler.

Aydın Vakfı’na burs başvurusunda bulunan 250 öğrencinin durumu değerlendirildi. Kahvaltı sonrasında tesisin toplantı odasında bir araya gelen vakıf yöneticileri öğrencileri teker teker içeri alarak kendileriyle birebir mülakat yaptıktan sonra burs başvurularını değerlendirdi.
Burs başvurularının en kısa zamanda sonuçlandırılacağı ve 150 öğrenciye aylık 150 TL olmak üzere 6 ay boyunca burs verileceği öğrenildi.