The Guardian gazetesi, Tibet merkezli bir sivil toplum kuruluşu olan Blood Foundation’ın İstanbul’a düzenlediği İslam’ı yaşamak için bir şans olarak nitelendirilen dokuz günlük programa katılanların dua etme, oruç tutma ve İslam dersleri almanın yanı sıra alkol ve domuz eti tüketmediklerini belirtti.

The Guardian gazetesi, Merkezi Tayland’da olan Blood Foundation’ın Dünya’nın en heyecan verici şehirlerinden biri olarak tanımladığı İstanbul’a düzenledikleri dokuz günlük bir seyahatle kişilere Müslüman olmadan İslam’ı yaşama fırsatı sunduğuna dikkat çekerek, dokuz günlük programa katılanların dua etme, oruç tutma ve İslam dersleri almanın yanı sıra alkol ve domuz eti tüketmedikleri ifade edildi.

Projeyi yürüten Blood Foundation’dan Ben Bowler’ın “Rumi’ye odaklanmak istiyoruz çünkü o birleştirici bir figür. Türkiye nispeten İslam’ın açık yaşandığı bir yer ve İstanbul heyecan verici turistik bir destinasyon” dediği belirtilerek kuruluşun Budizmin daha yakından tanınması için benzer bir geziyi Tibet'te de düzenlediğine dikkat çekildi.

İngiliz gazete, kuruluşun Müslümanlığa geçmeden İslam’ı daha yakından tanımak amacıyla organize edilen dokuz günlük programı gelecekte 21 güne çıkarmak istediğini vurgularken Bowler’ın birçok insanın bir ay için işlerinden izin almada zorlandıkları için 9 gün olarak tercih ettikleri eğitim ve gezi için başvuruların sınırlı olduğunu ifade ettiğini belirtti.

Haberde, “Batı ile angaje olmak için istek var. Biz bu isteği Ortadoğu ve Güney Asya bölgelerinde bulamayabiliriz. Eğer Suudi Arabistan’da olsaydık bu daha zor olurdu” diyen Ben Bowler’ın şu ifadelerine de yer verildi:

"Müslümanlar ve dünyanın kalanı arasındaki çatışma, dünyada en çok tartışılan konulardan biri. Bir ay için Müslüman olmak gezisi, eğitici ve kültürel bir tatil isteyen ‘açık fikirli’ bireylere cazip gelecektir.”

ANKA