İstanbul ile kuzeybatı kesimlerde yağması beklenen kuvvetli sağanak yağış öğleden sonra başladı. Yağmura trafikte yakalananlar neye uğradığını şaşırdı. Bazı sürücülerin araçlarını park edip yağışın bitmesini bekledikleri görüldü. Meteoroloji yetkilileri ise akşam saat 18:00'e kadar yağışın şiddetini azaltarak süreceğini belirtti. Yarın ise Şile ve Ümraniye dışında yağış beklenmiyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, bugün İstanbul dahil olmak üzere kuzeybatı kesimlerinde (Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Kocaeli, Yalova, Sakarya, Zonguldak, Düzce ve Bartın'da) görülecek gök gürültülü sağanağın kuvvetli olacağını açıklamıştı.

ARAÇLARINDAN İNİP BEKLEDİLER

İstanbul'da ise sağanak yağış öğleden sonra etkili oldu. Yağmura yolda yakalanan sürücüler, araçlarını park edip yağmurun dinmesini bekledi.

Yaşanabilecek sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve yağış anında kısa süreli fırtına gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi. Açıklamada, Çanakkale'nin merkezi ile Bozcaada, Gökçeada, Biga, Çan, Gelibolu, Lapseki, Ezine ve Ayvacık ilçelerinde de gökgürültülü sağanak beklendiği bildirildi. Balıkesir'in Gönen, Bandırma, Manyas, Erdek ve Marmara Adası'nda da kısa süreli kuvvetli gökgürültülü sağanak uyarısı yapılırken, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli olmaları gerektiği kaydedildi.



HÜRRİYET