Televizyon kameramanı Ergin Tut'un da iki ateş arasında kalıp yaralandığı olayda; ağır yaralanan Osman Güzelsu'yu, öldürdüğü restoran sahibinin oğlu Erdem Karaaslan'ın müdahale eden doktorların elinden alıp başına kurşun sıkarak öldürdüğü ortaya çıktı.

İstanbul Channel"in eski sahibi ve Ordu"da yerel yayın yapan Ordu Radyo Televizyon"nun (ORT) sahibi 47 yaşındaki Osman Güzelsu, dün gece saat 23.00 sıralarında Ordu- Perşembe karayolu üzerindeki Efirli bölgesinde bulunan Katre Restorant"a gitti. Birlikte alkol alan Osman Güzelsu ile restorant sahibi Remzi Karaaslan arasında para alışverişi nedeniyle tartışma çıktı. Taraflar daha sonra restorantın bahçesine çıkarak burada da tartışmayı sürdürdü.

Tartışma kavgaya dönüşürken iddiaya göre Osman Güzelsu belinden çıkardığı tabancayla ateş ederek Remzi Karaaslan"ı karnından vurdu. Yaralanan Karaaslan da Güzelsu"ya ateş etti. Araya giren televizyon kemaramanı ve aynı zamanda restoranda çalışan 27 yaşındaki Ergin Tut da hem Güzelsu'nun hem de Karaaslan'ın silahından çıkan kurşunlarla yaralandı.

Olaydan hemen sonra restorandakilerin haber verdiği sağlık ekibi ambulansla geldi. Ambulansta görevli doktorlar Remzi Karaaslan"ın öldüğünü belirledi ve ağır yaralı olan Osman Güzelsu"ya ilk müdahalede bulundu.

DOKTORLARIN ELİNDEN ALIP ÖLDÜRDÜ

Remzi Karaaslan'ın vurulduğunu öğrenip restorana gelen oğlu Erdem Karaaslan, babasının cesediyle karşılaşınca hemen doktorların tıbbi müdahalede bulunduğu Osman Güzelsu"nun yanına geldi. Görgü tanıklarının anlattığına göre, tabancasını çeken Erdem Karaaslan, önce doktorları Güzelsu"nun yanından uzaklaştırdı. Ardından da ağır yaralı Güzelsu"nun başına bir el ateş etti. Osman Güzelsu da orada öldü.

Kan gölüne dönen olay yerine gelen jandarma ekipleri ise Erdem Karaaslan"ı gözaltına almak istedi. Ancak bu sırada ölenlerin yakınlarıyla jandarma arasında tartışma çıktı. Gözaltına alınan Erdem Karaaslan, Perşembe İlçe Jandarma Komutanlığı"na götürüldü.

GAZETECİLERE SALDIRDILAR

Bu arada ölen Osman Güzelsu ile Remzi Karaaslan"ın cesetleri Ordu Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Ardından doktorlar Osman Güzelsu"nun cesedini otopsi için Trabzon"a, Remzi Karaaslan"ın cesedini ie Samsun"a gönderdi.

İki tarafın yakınları da acil servis önüne geldi. Aralarında kavga çıktı. Görüntü almaya çalışan gazetecilerin de tartaklandığı tartışmalar üzerine olay yerine Emniyet Müdürlüğü"nden takviye Çevik Kuvvet ekipleri geldi ve tarafları hastane önünden uzaklaştırdı.

Çıkan silahlı çatışmada hayatını kaybeden Remzi Karaaslan"ın Ordu"da müteahhitliğin yanı sıra fındık tüccarlığı da yaptığı belirtildi. Bir dönem Efirli Köyü"nde muhtarlık da yapan Karaaslan, Ordu"ya 7 kilometre uzaklıktaki Katre adlı içkili restoranı 14 Temmuz 2007 tarihinde devraldığı ve Perşembe Belediyesi"nden işyeri ruhsatı da aldığı belirtildi. Karaaslan olayda kulladığı tabancasının ruhsatlı olduğu belirtildi.

GÜZELSU"NUN SABIKA KAYDI KABARIK

Bu arada yerel Ordu Radyo Televizyonu"nun (ORT) sahibi Osman Güzelsu"nun İstanbul Channel"in eski sahibi olduğu da öğrenildi. Güzelsu"nun "Benimli Evlenir misin?" yarışmasıyla ünlenen Caner Toygar"ın dövülmesi talimatı verdiği de ileri sürülmüştü.

Güzelsu"nun tehdit, yaralama, çek- senet tahsilatı gibi suçlardan sabıkasının bulunduğu belirtildi.

Osman Güzelsu"nun sahibi olduğu ORT Televizyonu ise bugün ekranını karartıp fotoğrafıyla "Acı kaybımız, Yönetim Kurulu Başkanımız Osman Güzelsu"yu kaybettik. Hepimizin başı sağolsun" yazısını koydu.