Çekim trafiğine bir de İstanbul'un trafik çilesi eklenince sabrı taşan oyuncu, 40'ından sonrası için kaçış planları yapmaya başladı. Hafta Sonu dergisine konuşan Akın, "Hayallerimdeki yeri Fransa'da buldum. Orada gördüğüm küçük kasabaya yerleşmek istiyorum" diyor.

“Bez Bebek”te kaçıncı bölümü çektiniz?
- Şu an itibarıyla dublajını yaptığımız 68"inci bölüm. Beş bölüm sonra 73"de sezon finali yapılacak.

Yazın ara vereceksiniz yani. Sonra?
- Anlaşılırsa devam edilecek.

“Bez Bebek” haftada 17 kez ekrana geliyor. Bu anlamda Kemal Sunal filmlerinin rekorunu bile kırdı herhalde...
- Evet, böyle bir rekoru var. Çocuklar oyun oynamaktan nasıl bıkmıyorlarsa, diziyi izlemekten de bıkmıyorlar. Onun için de kanal sabahtan akşama kadar tekrarlarını yayınlıyor.

"Bez Bebek"in bu kadar çok sevilmesinin sebebi sizce nedir?
- Samimiyet herhalde

Çocukların sizden ilginç istekleri oluyor mu?
- Evet, “Babamı kurbağaya çevir” diyen bir çocuk oldu. Nasıl yılmışsa artık babasından...

Bu arada hayranlarınız istediği için bir internet sitesi açmışsınız...
- Beni daha çok Bircan Sılan, annem ve hayranlarım ikna etti. Benim bir fan sitem vardı. Oradaki hayranlarım ve imza gününe gelenler kandırdı. Ben pek istemiyordum. şimdi elimden geldiğince gelen mail"lere kendim cevap veriyorum.

Yetişebiliyor musunuz?
- Çok zor, çalışıyorum. Haftada bir bakabiliyorum. Onun dışında bir e-dergi projemiz var. Onun için sponsor arıyoruz. Her şey hazır, internette yayınlanmasını bir sponsor aracılığıyla yapmak istiyoruz.

Bu e-dergi"nin içinde neler olacak?
- Bana dair her şey. Evrim nereleri gezdi, nerelere gitti... Evrim"in sevdiği ve yapmaktan hoşlandığı yemekler. Evrim"i en sevdiği kitaplar ve içerikleri. Evrim"in tavsiye ettiği filmler. Pratik bilgiler köşesi... En ucuz yollu güzellik sırları... Alışveriş için ucuz kaçış noktaları...

“Evrim nereleri gezdi?” köşesi olacağına göre gezmeyi çok seviyorsunuz herhalde...
- Çok... Keşke imkanım olsa da dünyayı gezebilsem. Profesyonel turist olmayı çok isterdim. Acun"un yaptığı bir program vardı mesela, onu çok kıskanırdım. Ama tabii onu yapmak için de seni bağlayan hiçbir şeyin olmaması lazım. şimdi nişanlımla Güney Amerika turu düşünüyoruz. Ama pek de tekin yerler değil açıkçası.

“Nişanlım” dediniz de, nikah ne zaman?
- Kriz var, kriz!

Bir tarih belirlemediniz mi?
- Henüz yok, ama bu gidişat umarım ki ömür boyu birlikteliği getirecek.

Sizi en çok kızdıran şey nedir?
- Özel hayatıma, mahremime girilmesi. şurada kahve içmek bile benim özelimdir. Buna bile müdahale edilmesi beni kızdırıyor.

Her şeyi geride bırakıp ıstanbul"dan uzaklaşmayı düşünüyor musunuz?
- Evet, ama 40"ımdan sonra olabilir. Çocuklarımı da yetiştirebileceğim, iyi eğitim verebileceğim, kendimin de huzur içinde yaşlanabileceği, trafik sıkıntısız, stressiz, cinayet haberi olmayan, hırsızlığın olmadığı bir yer.

Var mı öyle bir yer?
- Fransa"da küçük bir kasaba var. Çekimleri orada yapılan yarışma programı “Fort Boyard”ı sunmuştum. Kalenin bağlı olduğu yerleşim yerleri var. Marinası, kafeleri olan küçücük bir kasaba.

Trafikte kavga ettiğiniz oluyor mu?
- Sinirleniyorum. Mesela gündüz farlarını yakmıyorlar. Ya, bu kimseye elektrik faturası yazmıyor. Akün de bitmeyecek. ıkincisi sinyal niye vermezsin. Senin nereye gireceğini nasıl bilebilirim? En sol şeritten bir anda en sağdaki sapağa kendini atıyor, hem de sinyal vermeden. Bir de yanmayan fren lambaları var.