AK Parti'nin, Kazım Karabekir Mahallesi Adem Yavuz Caddesi Şehit Mahmut Koç Sokak'ta yer alan Dumlupınar, Elmalıkent, Kazım Karabekir ve Topağacı mahalle temsilciliklerinin bulunduğu binanın balkonuna ses bombası atıldı.
Bombanın patlaması üzerine binanın ve çevredeki bazı iş yerlerinin camları kırıldı.

Olayın ardından, AK Parti'nin mahalle temsilciliğinde incelemelerde bulunan Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, saldırının partiye yönelik olup olmadığını bilmediklerini ifade ederek, ''Çünkü başka sokaklara da atılmış'' dedi.

Emniyet güçlerinin saldırıyı yapan kişi ya da kişileri bulmak için çalıştığını belirten Can, olay yerine AK Partililere geçmiş olsun dileklerini iletmek için geldiğini söyledi.

Yine aynı saatlerde İnkılap Mahallesi'ndeki Kirazlı ve Bol Ahenk Sokaklarda da ses bombası patlaması sonucu 2 araçta maddi hasar meydana geldi.

Esenkent Mahallesi Atatürk Caddesi üzerindeki bir markete atılan ses bombasının patlaması üzerine ise markette yangın çıktı. Çıkan yangını itfaiye ekipleri kısa sürede söndürdü.

Polis ekipleri, tüm olay yerlerinde güvenlik önlemi alarak, incelemelerde bulunurken, şüpheli ya da şüphelileri yakalamak için bölgede geniş çaplı arama başlattı.